Стефан Янев учреди партията си в присъствието на Луна и Вальо Михов

0
По-рано вторият човек в новата партия - Ралица Симеонова, обяви, че се дистанцира от формацията. Причината, посочена от нея във Facebook, са кадровите решения в партията
По-рано вторият човек в новата партия - Ралица Симеонова, обяви, че се дистанцира от формацията. Причината, посочена от нея във Facebook, са кадровите решения в партията Видео: NOVA

„Целта на „Български възход" е устойчиво да работи за реализиране на българския национален интерес и сигурността на българските граждани"

Това каза Стефан Янев при учредяването на партия „Български възход”. Бившият служебен премиер реши да поведе своя партия, след като подаде оставка като военен министър в кабинета „Петков”, предаде NOVA

На учредителното събрание в Зала 3 на НДК присъстваха Луна и Валентин Михов.

„Целта на партията е устойчиво да се работи за реализиране на българския национален интерес и сигурността на българските граждани", заяви той на пресконференция в НДК.

По думите му от „Български възход" искат българите „да живеят в условията на справедливост и разбирателство със себе си и институциите и властите”.

„Целта на това събрание беше да се приеме устава, да се изберат ръководни органи на ПП „Български възход" и всички документи да бъдат представени в съда за регистрация. Благодаря на всички учредители и гости. Целта на днешното събрание е изпълнена, може да се поздравим с поредната преминала стъпка и вървим към регистрация”, каза още той.

Това е дългосрочен партиен субект, който има амбиция да участва във всички видове избори, включително ако има предсрочни парламентарни", категоричен беше той.

По думите му в момента „лявото" и „дясното" политическо пространство за неясно обусловени. „Български възход” ще работи в идеологическия спектър на национален консерватизъм. Политиката ни ще бъде обърната към традиционните ценности - училище, семейство, вяра, общност, колектив между българите. Това политическо пространство предполага взаимодействие с всички политически сили. Нашата партия ще обединява всички качествени морални хора с таланти”, посочи Янев. И добави: „Това беше събрание на хора със свободен дух и свободна воля”.

По-рано вторият човек в новата партия - Ралица Симеонова, обяви, че се дистанцира от формацията. Причината, посочена от нея във Facebook, са кадровите решения в партията.

За напускането й Янев заяви, че „в духа на свободната воля така е решила, така е направила”.

Изпращайте снимки и информация на [email protected] по всяко време на денонощието!

Остават 2000 символа

Поради зачестилите напоследък злоупотреби в сайта, от сега нататък за да оставите анонимен коментар изискваме да се идентифицирате с Facebook или Google акаунт.

Натискайки на един от бутоните по-долу коментарът ви ще бъде публикуван анонимно под псевдонима който сте попълнили по-горе в полето "Твоето име". Никаква лична информация за вас няма да бъде съхранявана при нас или показвана на други потребители.

* Моля, използвайте кирилица! Не се толерират мнения с обидно или нецензурно съдържание, на верска или етническа основа, както и коментари написани само с главни букви!

Списък с коментари

  • 3
    2
    русенец
    И тоя като Кирчо е от хората на президента. Много генерали имаме, малко редници.
  • 1
    1
    Тук там
    Какъв възход с луна, кухи лейки! С луна възход може да има само в падението, дали на българският политик или избирател!?
Зареди още коментари

Най-четени новини

Календар - новини и събития

Виц на деня

- Случвало ли ти си е мъжът ти да те завари в леглото с непознат?
- Не, само с приятели.

Харесай Дунавмост във Фейсбук

Нови коментари