Стефан Янев: Сценарият от онзи запис се реализира

0
Влизаме от скандал в скандал, каза лидерът на Български възход
Влизаме от скандал в скандал, каза лидерът на Български възход Снимка: БГНЕС

Лидерът на ПП "Български възход" отрече за коалиция с БСП на този етап

Влизаме от скандал в скандал, каза лидерът на Български възход

Присъствали са обаче на среща с БСП и други партии, анализирайки представянето на местните избори, където са били в коалиция или са заставали зад определени кандидати. По думите му това не е било разговор за общи бъдещи действия.

"Не сме отишли на срещата с нагласата, че дискутираме национална позиция за политика на партията. За нас не стои на дневен ред да правим общ фронт. Нямаме идея да комуникираме такъв тип споразумения. Не е воден общият разговор на базата на какви ценности, идеи и визия. Работата на партиите е да имат диалог. В момента не виждаме такъв диалог. Не са обсъждани теми за бъдещи коалиционни действия", обясни Янев в ефира на Bulgaria ON AIR.

Според него управляващата сглобка е от 3 партии, които взаимно се отричат.

"Не знам дали моделът "ГЕРБ" не се замести от "ГЕРБ+". Чудесно е, щом имат готовност да подкрепят Пеевски за премиер. Партии, които са го критикували до вчера, излизат и казват, че той се е променил. Откритият и честен диалог пред гражданите се заменя с послания. До голяма степен сценарият от онзи запис се реализира. Култивира се късата ни памет, влизаме от скандал в скандал. Нас ни търсят решенията, не търсим скандала", заяви бившият служебен премиер.

Янев обърна внимание, че държавният бюджет е инструмент, чрез който държавата демонстрира в името на каква политика използва финансите на държавата. За "Български възход" е важно какво дава този прочит като основна политика - на растеж или на социални разходи, които се плащат чрез заеми на висока цена.

"Предвижданията за растежа са показатели, които залагат онова неизвестно. Заявките са написани, но всеки ги тълкува - "няма да продаваме плодородната земя, ще продаваме само другата". Защо трябва въобще да продаваме земята от Държавния поземлен фонд? Политиката отсъства и я заместваме с продажба на активи на държавата", каза още лидерът на "Български възход".

Янев изтъкна, че българската държава не може да готви продажба на компания като "Лукойл". На мнение е, че таксата за пренос на газ е напълно законна, но не вярва "Газпром" да плати.

"Политическата класа в България е задължена на въоръжените сили, защото не инвестира в нови способности в последните години. Този проблем продължава и сега", завърши бившият военен министър.

Изпращайте снимки и информация на [email protected] по всяко време на денонощието!

Остават 2000 символа

Поради зачестилите напоследък злоупотреби в сайта, от сега нататък за да оставите анонимен коментар изискваме да се идентифицирате с Facebook или Google акаунт.

Натискайки на един от бутоните по-долу коментарът ви ще бъде публикуван анонимно под псевдонима който сте попълнили по-горе в полето "Твоето име". Никаква лична информация за вас няма да бъде съхранявана при нас или показвана на други потребители.

* Моля, използвайте кирилица! Не се толерират мнения с обидно или нецензурно съдържание, на верска или етническа основа, както и коментари написани само с главни букви!
Зареди още коментари

Календар - новини и събития

Виц на деня

За Великден ще ходите ли някъде?
- Моя е резервирал нощувки в Париж...
- Ние пък ще ходим във Велинград! Защо да бием толкова път за същите пари...?!

Харесай Дунавмост във Фейсбук

Нови коментари