Стефан Янев: Няма добра или лоша коалиция

0
Според Янев няма добра или лоша коалиция, има принципи, и трябва да има последователна политика
Според Янев няма добра или лоша коалиция, има принципи, и трябва да има последователна политика Видео: NOVA

Има принципи и трябва да има последователна политика, подчерта Янев

Тонът в Народното събрание се промени, диалогът между партиите вече започна. Това коментира в предаването „Здравей, България” по NOVA лидерът на БВ Стефан Янев.

„При трети мандат – независимо дали ще бъде връчен на нас или на когото реши президентът, аз си представям сценария за провеждане на разговорите по този начин – от най-малките. Тоест ние с ДБ сядаме първи и така във възходящ ред. Преди да се направи общ разговор – дали ще е лидерски, дали между специалисти - трябва да има поотделно разговори, да се види каква е нагласата. Този разговор може да роди мнозинство, което аз наричам 160+”, каза Янев.

„Логиката на търсене на съгласие е първо да се прецени антикризисното поведение на парламента и партиите. Ние трябва да започнем този разговор с търсене на решения за кратко- и средносрочен период. Решаването на най-важните социални проблеми, проблемите с енергетиката, бизнеса – всички тези проблеми в рамките на няколко месеца до година е най-важен”, смята още Янев.

„Началото на войната – да, това наистина беше специална военна операция, обяснявал съм многократно защо. Българският интерес е да защитим гражданите, да не влизаме в конфликта. Говорейки за война, военна операция, възможностите е за сядане на мирни преговори. Няма еволюция в нашата позиция, има нюанси. И преди, и сега подкрепяме Украйна,” категоричен е той.

„Имам комуникация с президента Радев, но не бих казал, че съм дискутирал въпрос за третия мандат”, поясни лидерът на „Български възход“.

Изпращайте снимки и информация на [email protected] по всяко време на денонощието!

Остават 2000 символа

Поради зачестилите напоследък злоупотреби в сайта, от сега нататък за да оставите анонимен коментар изискваме да се идентифицирате с Facebook или Google акаунт.

Натискайки на един от бутоните по-долу коментарът ви ще бъде публикуван анонимно под псевдонима който сте попълнили по-горе в полето "Твоето име". Никаква лична информация за вас няма да бъде съхранявана при нас или показвана на други потребители.

* Моля, използвайте кирилица! Не се толерират мнения с обидно или нецензурно съдържание, на верска или етническа основа, както и коментари написани само с главни букви!

Списък с коментари

  • 4
    1
    Песимист
    Защо имам едно натрапчиво чувство,че вожда те гласи за спасител на нацията с третия мандат?
Зареди още коментари

Календар - новини и събития

Виц на деня

Най-висша форма на препоръка в България: "Кажи, че аз те пращам"!

Харесай Дунавмост във Фейсбук

Нови коментари