Стефан Янев: Надеждите за намирането на майор Терзиев не са големи

0
Предполага се, че останките на самолета се намират на дълбочина 60-70 метра
Предполага се, че останките на самолета се намират на дълбочина 60-70 метра

Спасителната акция по издирването на пилота на бойния самолет майор Валентин Терзиев продължава

Предполага се, че останките на самолета се намират на дълбочина 60-70 метра

Към момента са намерени вещи и материали, които ще бъдат обследвани. Това стана ясно на брифинг на премиера Стефан Янев по повод падането на изтребителя МиГ-29 край бреговете на Шабла в Черно море, предаде КРОСС.

По думите му, надеждите за намирането на майор Терзиев не са големи.

В момента спасителните и издирвателните операции продължават. За съжаление, предвид времето, което е минало от часа на инцидента и всички налични данни по отношение на температурата на водата, течение и независимо колко е здрав човекът, надеждите за намирането на нашия пилот, на нашия воин, майор Терзиев не са големи. Предполагам, че до края на деня ще бъде взето решение как ще продължи тази операция", коментира Янев.

Той допълни, че черната кутия на машината не е намерена. Предполага се, че останките на самолета се намират на дълбочина 60-70 метра.

За съжаление, черната кутия не е намерена по този повод операцията ще продължи и утре с използване на водолазна група, каза Янев. "Възможно е при необходимост да участват и съюзни сили. Всичко необходимо, което трябва да бъде направено, е организирано", обясни служебният премиер.

По време на полета самолетът е изпълнявал задача по светеща цел. Това е една стандартна процедура. Летящата цел се е отворила и за съжаление нещо се е объркало и машината е тръгнала с по-висока вертикална скорост да пада. Това е наложило допълнителна маневра от страна на майор Терзиев и при извършване на маневрата той е поразил целта, което е заснето от другия самолет. След това връзката е прекратена", каза още Стефан Янев.

Пилотът на изтребителя е майор Валентин Терзиев от 3-а авиационна база Граф Игнатиево на длъжност началник на щаб на ескадрила, съобщиха от Министерство на отбраната.

Изпращайте снимки и информация на [email protected] по всяко време на денонощието!

Календар - новини и събития

Виц на деня

- Приемате ли тази жена за Ваша законна съпруга?!?!
- Приемам!
Отчето погледнал към младоженката и рекъл: - Момче, пак те питам..

Харесай Дунавмост във Фейсбук

Нови коментари