Стефан Софиянски: Обединението ПП - ГЕРБ не е добър знак

1
От ПП трябва да внимават. Всеки, който е работил досега с ГЕРБ, се е заличил от политическата сцена
От ПП трябва да внимават. Всеки, който е работил досега с ГЕРБ, се е заличил от политическата сцена Снимка: БГНЕС / Архив

От ПП трябва да внимават. Всеки, който е работил досега с ГЕРБ, се е заличил от политическата сцена

"Крайно време беше напрежението в политиката да се катализира по някакъв начин, дано този е добър. Дано се даде възможност на хората в проектокабинета да бъдат екип... Този съюз обаче е "против", а не "за". Двама души изиграха роля за него - президентът и главният прокурор. Това обединение е на базата на тези две институции. Но това не е добър знак". Това коментира пред БНР Стефан Софиянски, бивш премиер и кмет.

Стефан Софиянски предположи, че ГЕРБ са били притиснати да подкрепят кабинета на ПП-ДБ.

"От ПП трябва да внимават. Всеки, който е работил досега с ГЕРБ, се е заличил от политическата сцена".

В предаването "Хоризонт за вас" Софиянски посочи, че това, което е липсвало на българските правителства, откакто страната ни е член на Европейския съюз, е увличането на хората.

"Това правителство трябва да заработи така, че да увлече хората, да се получи повече самочувствие. Големият проблем на България е неефективността".

Според него за сериозна съдебна реформа е необходимо да се осигури пълна независимост на съдебната власт - да се махне квотния принцип за избор на ВСС и самата система да си избере подходящите хора.

Интервюто на Снежана Иванова със Стефан Софиянски в предаването "Хоризонт за вас" можете да чуете в звуковия файл.

Изпращайте снимки и информация на [email protected] по всяко време на денонощието!

Остават 2000 символа

Поради зачестилите напоследък злоупотреби в сайта, от сега нататък за да оставите анонимен коментар изискваме да се идентифицирате с Facebook или Google акаунт.

Натискайки на един от бутоните по-долу коментарът ви ще бъде публикуван анонимно под псевдонима който сте попълнили по-горе в полето "Твоето име". Никаква лична информация за вас няма да бъде съхранявана при нас или показвана на други потребители.

* Моля, използвайте кирилица! Не се толерират мнения с обидно или нецензурно съдържание, на верска или етническа основа, както и коментари написани само с главни букви!
Зареди още коментари

Най-четени новини

Календар - новини и събития

Виц на деня

Учителката:
- Иванчо, можеш ли да ми кажеш един нос на Черно море?
- Еми не.
- Браво! Шестица!

Харесай Дунавмост във Фейсбук

Нови коментари