Стефан Гамизов: Това правителство не поиска да спре руските далавери

0

Според енергийния експерт цялата ни държава е оплетена от руски икономически зависимости

"Да изгониш 70 дипломата без да изгониш посланичката е действие в реверсивен режим. Царицата на шахматната дъска в България е г-жа Митрофанова. Естествено, че българските политици се изпитват страх за доходите си, ако я изгонят. Основните им приходи са от корупция по линия на Русия. Така че страхът им е основателен". Това каза в предаването „Честно казано“ с гост-водещ Катя Илиева по Евроком енергийният експерт Стефан Гамизов.

Според него още през февруари месец, в началото на войната в Украйна, руските дипломати е трябвало да бъдат изгонени:

„Митрофанова трябваше да бъде обявена за персона нон грата в момента, в който започва да обижда, ала руските пари хранят българската политика. Всичко в България е опроклетясало около диктатурата на Путин“.

„В случая ние гледаме едно нещо, което ще доусложни ситуацията в България. Това изглежда като много впечатляваща стъпка, само че не решава нито един от фундаменталните проблеми. В енергийният сектор това правителство отказа да спре с руските далавери, нищо не направи за една година“, твърди той и добави: „В АЕЦ „Козлодуй“ не уволниха никой, както и в другите енергийни предприятия, където шефовете са от ДПС и ГЕРБ“.

„Сега изгонват 70 руски дипломата и всички трябва да им ръкопляскат. Руското посолство е за затваряне“, смята още Гамизов.

Според него гоненето на руските дипломати няма да спре порочните практики:

„Руският дипломат не подписва платежните нареждания за грабежите в България. Подписите са български“.

Асен Василев, като ресорен вицепремиер, можеше да щракне с пръсти и да уволни всички зависими хора в енергетиката. Той написа този малоумен план за възстановяване и развитие, който като го четеш, се чудиш тези хора от Гугъл ли са го преписвали, от Уикипедия ли“, обясни Стефан Гамизов.

По думите му цялата ни държава е оплетена от руски икономически зависимости.

Никой не беше махнат от енергетиката за цялото това време. Изтупаха прашасали папки от мазето на Националната електрическа компания да строят „Яденица“ и т.н. Това се казва абсолютно нищо“, каза още той.

Изпращайте снимки и информация на [email protected] по всяко време на денонощието!

Остават 2000 символа

Поради зачестилите напоследък злоупотреби в сайта, от сега нататък за да оставите анонимен коментар изискваме да се идентифицирате с Facebook или Google акаунт.

Натискайки на един от бутоните по-долу коментарът ви ще бъде публикуван анонимно под псевдонима който сте попълнили по-горе в полето "Твоето име". Никаква лична информация за вас няма да бъде съхранявана при нас или показвана на други потребители.

* Моля, използвайте кирилица! Не се толерират мнения с обидно или нецензурно съдържание, на верска или етническа основа, както и коментари написани само с главни букви!

Списък с коментари

  • -4
    4
    до 3
    А кое е вярно, бе лайно? Казвай, че да пускам лайномета и да те изстрелям в памперса на Байдън, надничар загубен!:)
  • 1
    3
    до 2мата експерти под мен
    кое от казаното не е вярно бе тавариши? Ватниците обичат като нямат аргументи да вадят лайномета
  • -2
    2
    darkaveng
    И този експертин е?
  • 3
    1
    русенец
    Я напишете името на този "експерт" в Гугъл и ще ви се появят доста интересни текстове. Аз бих казал само едно : "Аман от "експерти" !"
Зареди още коментари

Календар - новини и събития

Виц на деня

За Великден ще ходите ли някъде?
- Моя е резервирал нощувки в Париж...
- Ние пък ще ходим във Велинград! Защо да бием толкова път за същите пари...?!

Харесай Дунавмост във Фейсбук

Нови коментари