Стефан Гамизов: Аварията в ПАВЕЦ Чаира е най-голямата трагедия в българската енергетика!

0
Сега най-важното е да се намери техническо решение, защото проблемът е катастрофален
Сега най-важното е да се намери техническо решение, защото проблемът е катастрофален Видео: Евроком

Енергийният експерт бе категоричен, че аварията ще се отрази на цената на тока

Аварията в ПАВЕЦ Чаира е най-голямата трагедия в българската енергетика за всички времена. Това значи, че може да се случи подобна авария във всяка една централа в държавата.

Това заяви в предаването „Честно казано с Люба Кулезич“ по „Евроком“ енергийният експерт Стефан Гамизов.

По думите му отговорност за аварията в ПАВЕЦ Чаира може и ще бъде търсена.

Сега обаче най-важното е да се намери техническо решение, защото проблемът е катастрофален. Ние постигнахме невъзможното в хидроенергетиката. Такава подобна катастрофална авария имаше само в Русия в Саяно - Шушенска ВЕЦ. Там имаше типична руска мърлявост, каквато я гледате във войната. Докато тук при нас е комплекс от причини. Това е каскадна авария. Без съмнение има корупционен елемент“, смята той.

Хората щяха да погинат и съоръжението, което струва 5 млрд. евро се размина само с пукнатина. Бяхме ги предупредили за потенциални тежки аварии още през 2013г.“, каза още Гамизов.

Той бе категоричен, че аварията ще се отрази на цената на тока.

Изпращайте снимки и информация на [email protected] по всяко време на денонощието!

Остават 2000 символа

Поради зачестилите напоследък злоупотреби в сайта, от сега нататък за да оставите анонимен коментар изискваме да се идентифицирате с Facebook или Google акаунт.

Натискайки на един от бутоните по-долу коментарът ви ще бъде публикуван анонимно под псевдонима който сте попълнили по-горе в полето "Твоето име". Никаква лична информация за вас няма да бъде съхранявана при нас или показвана на други потребители.

* Моля, използвайте кирилица! Не се толерират мнения с обидно или нецензурно съдържание, на верска или етническа основа, както и коментари написани само с главни букви!

Списък с коментари

  • 5
    1
    ??!!
    оле, оле, щом и хидрогеолог стана енергиен „експерт“, пази боже! някой да помни на тоя една вярна „експиртиза“?!? той даже не е наясно за какво се ползва павец-а!
Зареди още коментари

Календар - новини и събития

Виц на деня

Най-висша форма на препоръка в България: "Кажи, че аз те пращам"!

Харесай Дунавмост във Фейсбук

Нови коментари