Стартира форум "Национални дни на кариерата" 2017

0

Днес в Канев център се проведе шестнадесетото издание на Форума за студентски стаж и кариера „Национални дни на кариерата“ 2017 г., организиран от „Джобтайгър“ ООД.

С приветствени думи на откриването се включи заместник-кметът по комунални дейности г-жа Наталия Кръстева. На събитието присъстваха още областният управител на Област Русе Стефко Бурджиев, ректорът на Русенски университет „Ангел Кънчев“ проф. д-р Велизара Пенчева, председателят на ОбС-Русе чл.-кор. проф. д.т.н Христо Белоев, управителят на „Джобтайгър“ Светлозар Петров, студенти, преподаватели, представители на местни и международни компании.

Това събитие, което се провежда приляга на Русе – един от най-големите университетски градове в България, поставил си цел до 2025-а година да се утвърди като град на знанието и иновациите.  Уверена съм, че в рамките на инициативата ще се създадат ползотворни контакти и възможности за реализация на младите хора“, заяви г-жа Кръстева и връчи поздравителен адрес от името на кмета на Община Русе г-н Пламен Стоилов.

Целта на форумите „Национални дни на кариерата“ е да се обединят усилията в откриване на нови възможности за професионална реализация на студенти и дипломирали се млади специалисти, както и да се подпомогнат работодателите в набирането на стажанти и персонал. Приоритет е и популяризирането на летните стажове за студенти като форма на обучение и подготовка за бъдещите им професионални задължения, прилагайки придобитите знания в реална бизнес среда. Същевременно фирмите, наели стажанти, са улеснени в подбора на персонал, тъй като имат възможност да обучат и подготвят част от бъдещите си служители още от студентската скамейка.

Участници във форума са водещи български и международни компании - банки, консултантски фирми и предприятия; структури на държавната администрация, които имат добре развити стажантски програми, както и други партньори на организаторите.

Изпращайте снимки и информация на [email protected] по всяко време на денонощието!

Календар - новини и събития

Виц на деня

Учителката:
- Иванчо, можеш ли да ми кажеш един нос на Черно море?
- Еми не.
- Браво! Шестица!

Харесай Дунавмост във Фейсбук

Нови коментари