Starship на Илон Мъск се взриви при изпитание

1
Илон Мъск се надяваше да изстреля ракета Starship още през юли, но този взрив може сериозно да усложни задачата
Илон Мъск се надяваше да изстреля ракета Starship още през юли, но този взрив може сериозно да усложни задачата

Илон Мъск се надяваше да изстреля ракета Starship още през юли, но този взрив може сериозно да усложни задачата

Поредното изпитание на новата ракета Starship на Илон Мъск завърши с взрив и последвал пожар. Инцидентът се случи на 12 юли на стартовата площадка на SpaceX в Бока Чика, Тексас.

Илон Мъск планираше да извърши първото изстрелване на тази ракета в Космоса още през юли тази година, но взривът поставя под съмнение осъществимостта на задачата, предаде Actualno.com.

По време на изпитанията на първата степен на свръхтежката ракета Starship прогърмя взрив с последвал пожар. Ракетата не се разпадна, но стартовата площадка, изглежда, е получила леки повреди, така че тестовете били прекратени. В продължение на час около ракетата се виждали пламъци и дим. Все още не е ясно каква е причината за експлозията. В коментар Илон Мъск написа, че компанията му сега оценява щетите.

Ракетата Starship е предназначена да доставя товари и екипаж до околоземна орбита и може да се използва и за полети до Луната и Марс. НАСА планира да използва тази ракета по време на лунните си мисии.

По-рано Мъск заяви, че ракетата Starship ще плюе сателитите

като бонбони. Тоест милиардерът иска да използва новата ракета, за да изведе в орбита своите интернет спътници.

Миналата година SpaceX за първи път тества всички двигатели на ракетата Starship SN20, а през февруари тази година Илон Мъск представи обновената ракета Starship и обяви, че с нейна помощ доставките на стоки до Марс ще бъдат много евтини.

Изпращайте снимки и информация на [email protected] по всяко време на денонощието!

Остават 2000 символа

Поради зачестилите напоследък злоупотреби в сайта, от сега нататък за да оставите анонимен коментар изискваме да се идентифицирате с Facebook или Google акаунт.

Натискайки на един от бутоните по-долу коментарът ви ще бъде публикуван анонимно под псевдонима който сте попълнили по-горе в полето "Твоето име". Никаква лична информация за вас няма да бъде съхранявана при нас или показвана на други потребители.

* Моля, използвайте кирилица! Не се толерират мнения с обидно или нецензурно съдържание, на верска или етническа основа, както и коментари написани само с главни букви!

Списък с коментари

  • 2
    1
    Mimi
    Руснаците са виновни!
Зареди още коментари

Календар - новини и събития

Виц на деня

За Великден ще ходите ли някъде?
- Моя е резервирал нощувки в Париж...
- Ние пък ще ходим във Велинград! Защо да бием толкова път за същите пари...?!

Харесай Дунавмост във Фейсбук

Нови коментари