Старици от Русе "изгоряха" по схеми на "ало - измамници"

1
По случаите са образувани досъдебни производства
По случаите са образувани досъдебни производства

На 07.01.2016 г. в 20.00 часа е получен сигнал за извършена измама.

На същата дата към 09.00-10.00 часа на стационарния телефон на 85 годишна жена от гр. Русе е получено обаждане от мъжки глас.

Непознатият информирал, че "се обажда от полицията" и че дъщеря й и зет й са направили ПТП, дъщеря й е със счупени крака, а зетят е обгорял, в кома е и на системи.

Непознатият мъж обяснил, че дъщерята трябвало да бъде закарана в болница в София с хеликоптер за операция, че за операцията са нужни пари. Възрастната жена приготвила сумата от около 4000 лева и 120 долара.

В хода на разговора, "полицаят" обяснил на гражданката, че при нея ще дойде лице, което да вземе парите. В апартамента дошъло младо момче на възраст неповече от 50 години, с височина към 170 см, с топчесто лице, с по-светла от черна коса - може би русолява, слаб, не с тъмен цвят на кожата, облечен със сива дюс жилетка и с долнище дънки.

След като предоставила парите, жената била инстуктирана да не затваря телефона до 19.00 часа за да може във всеки момент да получи обаждане с информацията за операцията, към които инструкции тя стриктно се придържала.

Към 19.00 часа затворила телефона, а към 20.00 часа се обадила на дъщеря си и зет си за да се успокои, че те са добре и не са били участвали в инцидент, а тя просто е била измамена. По случая е образувано досъдебно производство за престъпление по чл. 209, ал. 1 от НК.

На 08.01.2016г. около 10.30 часа неизвестно лице се обадило на домашения, стационарен телефон на 81 годишна жена от гр. Русе, като се представило за служител на енергото и заявило, че внукът й е пострадал в следствие на токов удар и се налага да бъде транспортиран в "Пирогов", където да бъде опериран, но за операцията били необходими 40 000 лева.

След въвеждането й в заблуждение, жената предала в партера на входа, в който живее сумата от 850 лева на непознат мъж, който се представил като служител на здравната каса.

Мъжът бил на видима възраст около 40-45 години, висок около 180 см, с нормално телосложение и руски акцент и произношение. Облечен бил с бежово или светло кафяво палто и носел шапка тип "ушанка".

По случая е образувано досъдебно производство за престъпление по чл.209, ал.1, от НК.

Изпращайте снимки и информация на [email protected] по всяко време на денонощието!

Календар - новини и събития

Виц на деня

На пазара:
- Едно кило ягоди!
- Какви предпочитате, български или брани от българи?!

Харесай Дунавмост във Фейсбук

Нови коментари