Старец уби съсед с тесла насред улицата

1
Смъртта на 62-годишния Йордан Данабашев хвърли в потрес жителите на село Бояново
Смъртта на 62-годишния Йордан Данабашев хвърли в потрес жителите на село Бояново

Смъртта на 62-годишния Йордан Данабашев хвърли в потрес жителите на село Бояново

83-годишен мъж от село Бояново, община Елхово е арестуван по обвинение в убийство. С прокурорско постановление му е наложена 72-часова мярка за неотклонение „задържане под стража“ след сигнал на телефон 112 за труп на улицата малко след 21 часа на 29 юли, съобщиха от ОД на МВР-Ямбол.

Сигналът за зловещата находка, тяло с размазан череп, е бил подаден от съседка на убития Йордан Данабашев, пише Монитор. При пристигане на дежурния полицейски екип само била констатирана кончината на самотно живеещия от години и каращ на социална пенсия 62-годишен мъж.

В близост до изстиващото тяло е било намерено оръжието на престъплението – тесла с пресни следи от кръв по тъпата част и дръжката. Малко преди полунощ е бил задържан извършителят, живеещият в съседната къща 83-годишен Желязко Желязков, по чийто дрехи имало множество кървави следи.

Старецът е бил видимо неадекватен при задържането, говорел доста несвързано, разказват поемните лица, които са изумени от кървавата гледка.

Според свидетели ударите с теслата били нанасяни безразборно, черепът на жертвата бил раздробен.

Два часа преди убийството Желязко и Йордан са седели на една пейка заедно с още няколко местни жители, водел се спокоен разговор за ежедневни неща, по нищо не личало между стареца и съседа му да има някакво напрежение, разказва каращата първия си мандат кметица на Бояново Веселина Пехливанова. По думите ѝ и двамата не са имали някакви криминални прояви в живота си, Йордан живеел самотно след като останал вдовец, бил беден човек, разчитал на социални помощи, но ходел чисто облечен, не влизал в някакви пререкания, бил затворен в себе си. Дядо Желязко имал дъщеря във Варна, на няколко пъти отсъствал от селото заради заболяване на съпругата си, която карал на лечение в черноморския град. „Нямам представа какво е могло да се случи, за да се отключи подобна агресия по никое време, та тия хора малко преди това са седели един до друг, приказвали са си, нищо не е подсказвало предстоящото…Няма свидетели, съпругата на дядо Желязко също мълчи, дано следствието да разбере какво е станало!“, лаконично коментира в събота Пехливанова.

Предстои да бъде поискано постоянно задържане на обвиняемия, ще бъде поискана съдебно-психиатрична експертиза за общото му състояние, иззети са веществени доказателства от местопрестъплението, има направени частични признания, уточниха от ямболската окръжна прокуратура.

В Бояново, едно от големите села в община Елхово живеят малко над 600 души, повечето от които са на пенсионна възраст. Трагичните инциденти са рядкост, последният по-тежък криминален случай е от 23 януари 2019-а, когато бе извършено нападение с цел грабеж над селското джипи д-р Владимир Гинев.Лекарят бил изненадан от двама свои пациенти, които му нанесли удар по главата с метална тръба и му задигнали чанта с намиращи се вътре 7 000 лв, златни монета, гривна и медальон , два мобилни телефона и лични документи. Впоследствие извършителите: 25-годишният Георги Христов и 34-годишният Румен Драганов изхвърлили в дупката на външна тоалетна документите. Двамата бяха задържани два дни по-късно при опит да се укрият.

Изпращайте снимки и информация на [email protected] по всяко време на денонощието!

Най-четени новини

Календар - новини и събития

Виц на деня

- Петима Петко не чакат! - казали медицинските сестри и започнали операцията без хирурга.

Харесай Дунавмост във Фейсбук