Стана ясно колко пари са задигнати от взривения банкомат

0

Изключително професионално е действала бандата, която снощи взриви банкомат на ДСК в бургаския  ж.к.”Славейков”, довериха разследващи, предаде Флагман.

По първоначални данни задигнатата сума е малко над 100 хил.лева. Интересно е, че крадците са използвали системите за сигурност на банката, за да я оберат необезпокоявано.

ДСК бе една от първите финансови институции, които вкараха банкоматите в буферни зони с денонощен достъп. Идеята бе да не са уязвими на открито, а до банкомата да се достига, след като маркираш дебитната или кредитна си карта на входа. Така са действали и обирджиите, а според неофициална информация са използвали открадната карта, чийто собственик едва тази сутрин узнал какво се е случило с пластиката му.

Бандата е влязла вътре с картата и тъй като помещението е изолирано са действали съвсем спокойно. Взривната вълна не се е чула, а те са тарашили банкомата и напуснали банката.

В района има много камери, но едва ли ще се установят някакви детайли. В съседство има друга банка, един от магазините също разполага с охранителна камера, а на двата булеварда – бул.”Стефан Стамболов” и бул.”Янко Комитов” има видеокамери за денонощно наблюдение и следене на трафика. Но най-вероятно крадците са подготвени и за този сценарий и са избрали маршрут, през които да преминат необезпокоявано.

На място пред обраната банка в този момент са 20-ина полицейски служители, криминалисти, както и експерти, които изследват вида на взрива.

Източник: flagman.bg
Изпращайте снимки и информация на [email protected] по всяко време на денонощието!

Най-четени новини

Календар - новини и събития

Виц на деня

Едно не разбрах - защо ме изхвърлиха от тролея? Стоях си кротко, на никого не пречих и весело си скърцах със стиропор по стъклото.

Харесай Дунавмост във Фейсбук