Стана ясно как би изглеждала магистралата Русе - Велико Търново

3
В областна администрация вече са предоставени обзорните карти, които показват всички възможни варианти на дългоочаквания път
В областна администрация вече са предоставени обзорните карти, които показват всички възможни варианти на дългоочаквания път Видео: БНТ Русе

Вече се знае как може да изглежда бъдещата магистрала Русе – Велико Търново.

След като преди седмица министърът на регионалното развитие и благоустройството Николай Нанков беше в Русе, в областна администрация вече са предоставени обзорните карти, които показват всички възможни варианти на дългоочаквания път, съобщава БНТ Русе.

Министърът на регионалното развитие и благоустройството Николай Нанков се ангажира да бъде направен поетапно основен ремонт на сегашния път Русе - Бяла, като изграждането на автомагистралата Русе - Велико Търново е един от основните приоритети. Предвидени са 4 млн. лева за превантивен ремонт на Беленския баир. Участъкът е в най-тежко състояние и на него стават най-много катастрофи.

Министър Нанков обясни, че с въвеждането на системата за тол такси ще има сигурен механизъм за устойчив пътен сектор, който да се самофинансира. Вече са направени обзорни карти, които показват трите възможни варианта за изграждането на дългоочаквания път. Автомагистралата ще минава по нов терен извън съществуващия път I-5. Началото ѝ ще бъде на 3 километра източно от съществуващия Дунав мост при Русе, а краят е след гр. Дебелец. Целта и на трите изработени карти е транзитният трафик да бъде изведен извън населените места. В момента се изработва доклад относно въздействието върху околната среда на бъдещия път.

Предстои окончателен избор на трасето на бъдещата магистрала.

Източник: БНТ Русе
Изпращайте снимки и информация на [email protected] по всяко време на денонощието!

Календар - новини и събития

Виц на деня

Най-висша форма на препоръка в България: "Кажи, че аз те пращам"!

Харесай Дунавмост във Фейсбук

Нови коментари