Стадион "Локомотив" отново става общински

1
Концесията на фирма "Аристон" няма да бъде подновена
Концесията на фирма "Аристон" няма да бъде подновена

Стадион "Локомотив" отново става общински 

Общината няма да поднови договора за концесия на стадионЛокомотив“, който изтича на 15 февруари. Това гласи докладна за предстоящата общинска сесия на 28 януари.

Окончателното решение ще се вземе от Общинския съвет на сесията през януари, а кметът Пенчо Милков обеща, че децата, които тренират там, ще продължат да използват базата.

Концесията, предоставена на фирма „Аристон“ за стадионЛокомотив“, е била за 15 години. Сега се иска удължаването й с още 5 години, но без да се излагат мотиви. Това е и основният аргумент за отказа на общината, която ще си вземе обратно съоръжението.

В писмата на концесионера не се съдържат аргументи, обосноваващи искането за удължаване на срока на концесията. Нещо повече, не са изложени бъдещи намерения за развитие и стопанисване на стадионЛокомотив“, с оглед създаване на условия за задоволяване на потребностите на населението от спортни и атракционни дейности или за увеличаване броя и качеството на предлаганите спортни услуги за различни видове професионален и масов спорт“, обяснява администрацията.

До момента общината е получила еднократно концесионно възнаграждение в размер на 3000 лв. при подписването на договора преди 15 години, както и годишно концесионно възнаграждение не по-малко от 2000 лева, което ежегодно се коригира с индекса на инфлацията. За 2020 г. сумата е размер на 3150,68 лв. Към настоящият момент, Община Русе е получила концесионно възнаграждение общо в размер на 43 746,17 лв.

Съгласно договора, концесионерът е имал задължение  да извърши за срока на концесия минимум инвестиции на обща стойност 250 000 лева, като за първите пет години да извърши минимум инвестиции за 144 600 лева. През първите пет години концесионерът е реализирал инвестиции в размер на 298 720,27 лв.

Изпращайте снимки и информация на [email protected] по всяко време на денонощието!

Календар - новини и събития

Виц на деня

Двама интернет маниаци си чатят:
- А бе, бро! Говори се, че имало живот извън мрежата.
- Дай линк...

Харесай Дунавмост във Фейсбук

Нови коментари