Стачка блокира транспорта в Гърция

0
Стачката е срещу промени, които според синдикатите целят по-лесното уволнение на работещите в транспортния сектор
Стачката е срещу промени, които според синдикатите целят по-лесното уволнение на работещите в транспортния сектор Снимка: БГНЕС

В Гърция транспортът е блокиран заради протест срещу проектозакон, променящ 8-часовия работен ден

Организатор на общонационалната стачка са синдикатите и опозиционните партии, предаде БНР.

Консервативното правителство на Киракос Мицотакис внесе в парламента промени в трудовото законодателство, които според управляващите са в подкрепа на правата на работещите. Тълкуването на синдикатите и опозицията обаче е, че се прави опит за въвеждане на нови права на работодателите – да уволняват лесно всеки работещ както в частния, така и в държавния сектор.

Стачката започна в 6 часа тази сутрин и засегна силно транспорта – железничарите спряха влаковете във всички направления, фериботите остават на котва, стачкуват и авиодиспечерите, което отменя полети към гръцките летища.

През определен интервал спира и градския транспорт. Въпреки епидемиологичната обстановка синдикатите организират протестни демонстрации в цялата страна.

Опозиционните партии също приканват хората да се включат хората в масови демонстрации с искане правителството да оттегли промените в трудовото законодателство.

Изпращайте снимки и информация на [email protected] по всяко време на денонощието!

Календар - новини и събития

Виц на деня

- Случвало ли ти си е мъжът ти да те завари в леглото с непознат?
- Не, само с приятели.

Харесай Дунавмост във Фейсбук

Нови коментари