Среднощна полицейска акция в Русе

7
Проверени са заведения и са задържани непълнолетни лица
Проверени са заведения и са задържани непълнолетни лица Снимка: Dunavmost \ архив

Проверени са заведения и са задържани непълнолетни лица

Служители от ОДМВР - Русе съвместно с представители на РЗИРусе, проведоха тази нощ специализирана операция в нощни заведения на територията на областния град, съобщиха от полицията.

Проверките на екипите са били насочени към установяване на лица притежаващи и/или разпространяващи наркотични вещества; лица, употребяващи диазотен оксид (райски газ) на закрити обществени места, присъствие на малолетни и непълнолетни лица, без придружители и такива употребяващи забранени вещества, нарушения на разпоредби от Закона за закрила на детето и от Наредбата за специализирана закрила на деца на обществени места; контрол по спазването на изискванията на нормативните актове за дейността на питейни и увеселителни заведения; разпоредбите по Закона за частната охранителна дейност; за наличие на незаконно притежание и съхранение на огнестрелно оръжие, проверки на вещи с недоказан произход и др.

Операцията е стартирала в полунощ, като са проверени 5 заведения, множество лица в и около тях, както и 85 моторни превозни средства и водачите им.

Не са установени лица продаващи наркотични вещества, както и такива употребяващи забранени субстанции в или около проверяваните обекти и места. В обектите не са намерени наркотични вещества, инкриминирани вещи или такива с недоказан произход.

Служителите на реда са установили 7 непълнолетни пред нощен клуб, които не са били придружавани от пълнолетни лица. Те са отведени в РУ, откъдето са предадени на родителите си, на които са съставени актове по Закона за закрила на детето.

Съставен е акт на управител на заведение по Закона за здравето, заради констатирано тютюнопушене в обекта, в разрез с наложените забрани.

Съставени са 11 фиша и един акт по Закона да движение по пътищата, както и един акт по Кодекса за застраховането.

Изпращайте снимки и информация на [email protected] по всяко време на денонощието!

Остават 2000 символа

Поради зачестилите напоследък злоупотреби в сайта, от сега нататък за да оставите анонимен коментар изискваме да се идентифицирате с Facebook или Google акаунт.

Натискайки на един от бутоните по-долу коментарът ви ще бъде публикуван анонимно под псевдонима който сте попълнили по-горе в полето "Твоето име". Никаква лична информация за вас няма да бъде съхранявана при нас или показвана на други потребители.

* Моля, използвайте кирилица! Не се толерират мнения с обидно или нецензурно съдържание, на верска или етническа основа, както и коментари написани само с главни букви!

Списък с коментари

  • 4
    10
    Николай
    Хубаво е да се вмени отговорност на директоритена училищата за огромният брой ученици на възраст 13-17 г. , които пушат до оградата , на прилежащия тротоар, пред самите входове на училищата. Това са деца! Или искате да заприличаме на Бронкс в Ню Йорк и Кингстън Авеню във Филаделфия. Вижте тротоарът пред строителната гимназия, училище Васил Левски в Дружба, Възраждане. Това е доста притеснително ..., за тези, които имат очи да го видят!
  • 11
    9
    Габриела Денкова
    Нищо не е това. Навремето какви полицаи имаше!
  • 4
    8
    Alèx
    Гледам по долу Прасчо Станчев! Той работил ли е и кога?
  • -1
    7
    Alèx
    Че то фиата кола ли е?
  • 9
    6
    Дани
    Отчитаме дейност предизборно!!!Симулативно!!! Кочина!!!
Зареди още коментари

Календар - новини и събития

Виц на деня

За Великден ще ходите ли някъде?
- Моя е резервирал нощувки в Париж...
- Ние пък ще ходим във Велинград! Защо да бием толкова път за същите пари...?!

Харесай Дунавмост във Фейсбук

Нови коментари