Среднощен екшън с бракониери

0
Бракониери катастрофираха след гонка със служители на Агенцията по рибарство
Бракониери катастрофираха след гонка със служители на Агенцията по рибарство Видео: NOVA

Бракониери катастрофираха след гонка със служители на Агенцията по рибарство.

Екшънът е станал в Монтана край язовир "Огоста".

Оказа се, че мъжете, единият с прякор „Видрата”, са познати на инспекторите и на полицията и са с десетки актове и нарушения, разказва NOVA.

Именно заради „Видрата” през юни, миналата година е променен и Закона за рибарство и аквакултури. Вече за нарушителите се предвижда от 1 до 3 години затвор и глоба от 15 до 20 хиляди лева.

„Разположиха във водата, успоредно на брега по течението, хрилни мрежи с дължина 300 метра, като 200 от тях бяха с размер на окото 4,5 до 5 см. – мрежи, с които се лови бяла риба, забранена за улов заради размножителния си период”, каза Валери Спасов от Агенцията по рибарство и аквакултури в Монтана.

По думите му бракониерите се спрели, когато забелязали колата на служителите на реда. По-късно те са засекли превозното средство на нарушители и започват преследване през гората, при която бракониерите карат без фарове, за да не бъдат проследени. Това довело до сблъсъка им с дърво, след което са заловени, а мрежите им са намерени заровени в дупка в земята.

Това е първият случай, след влизането на новия закон, при който е заловен „Видрата”. „Дълго време той беше в чужбина. След като се е завърнал явно отново "плува" във водите на язовирОгоста”. Сега с този случай се надяваме наистина да се задейства прокуратурата и да стовари цялата тежест на закона върху него”, заяви Спасов.

Изпращайте снимки и информация на [email protected] по всяко време на денонощието!

Най-четени новини

Календар - новини и събития

Виц на деня

- Случвало ли ти си е мъжът ти да те завари в леглото с непознат?
- Не, само с приятели.

Харесай Дунавмост във Фейсбук

Нови коментари