Сред евакуираните от Судан дипломати и международни служители има и българи

1
Не се уточнява броя на българите
Не се уточнява броя на българите Снимка: GETTY IMAGES

Не се уточнява броя на българите

Българи има сред 12 граждани от други страни, които Саудитска Арабия е евакуирала заедно с 91 свои сънародници, съобщи саудитското МВнР. Всички те „безопасно са пристигнали” в Джеда в събота. Не се уточнява броя на българите. Евакуираните несаудитски лица са от Кувейт, Катар, Обединените арабски емирства, Египет, Тунис, Пакистан, Индия, Бангладеш, Филипините, Канада и Буркина Фасо. Чужденците включват "дипломати и международни служители", казаха от министерството, без да дават повече подробности, предава БГНЕС.

Общо Саудитска Арабия е евакуирала над 50 души. Евакуацията е извършена от ВМС на кралството с подкрепата на части от други видове войски, казва се още в изявление на външното министерство.

На сайта на нашето МВнР нямаше информация за евакуацията на сънародниците ни.

Изпращайте снимки и информация на [email protected] по всяко време на денонощието!

Остават 2000 символа

Поради зачестилите напоследък злоупотреби в сайта, от сега нататък за да оставите анонимен коментар изискваме да се идентифицирате с Facebook или Google акаунт.

Натискайки на един от бутоните по-долу коментарът ви ще бъде публикуван анонимно под псевдонима който сте попълнили по-горе в полето "Твоето име". Никаква лична информация за вас няма да бъде съхранявана при нас или показвана на други потребители.

* Моля, използвайте кирилица! Не се толерират мнения с обидно или нецензурно съдържание, на верска или етническа основа, както и коментари написани само с главни букви!

Списък с коментари

  • 0
    1
    Безхаберието на България
    "Не се уточнява броя на българите ... Българи има сред 12 граждани от други страни" - ето защо истината е, че държавата ни България не се интересува от българите в чужбина!
Зареди още коментари

Календар - новини и събития

Виц на деня

За Великден ще ходите ли някъде?
- Моя е резервирал нощувки в Париж...
- Ние пък ще ходим във Велинград! Защо да бием толкова път за същите пари...?!

Харесай Дунавмост във Фейсбук

Нови коментари