Спуснаха на вода най-големия контейнеровоз в света

1
CMA CGM JACQUES SAADE е с капацитет за превоз на 23 000 TEU
CMA CGM JACQUES SAADE е с капацитет за превоз на 23 000 TEU

CMA CGM JACQUES SAADE е с капацитет за превоз на 23 000 TEU.

На вода бе спуснат най-големият в света контейнеровоз, задвижван с LNG, съобщиха от пресслужбата на CMA CGM, цитирани от Maritime.bg.

CMA CGM JACQUES SAADE е с капацитет за превоз на 23 000 TEU. Той е част от серия 9 еднотипни контейнеровоза, които според компанията полагат основите на едно по-добро и светло бъдеще за шипинга.

Всички кораби от серията ще плават под флага на Франция. Флагманът на серията носи името на основателя на френския конгломерат.

„Чрез този стратегически избор CMA CGM Group потвърди своята твърда ангажираност за опазване на околната среда и водене на енергийния преход в индустрията“, подчертават още от компанията.

LNG осигурява намаляване с до 99% на емисиите на серни оксиди и фини частици, емисиите на азотни окиси с до 85% и тези на въглероден диоксид с около 20%, според CMA CGM.

Новите „еко-гиганти“ ще обслужват френските линии между Северна Европа и Азия.

Корабите от серията имат и нов дизайн на мостика, на който вече ще има „тактически дисплей“, осигуряващ по-добър преглед на картите, система за прогнозиране движението на съда в рамките на следващите 3 минути, умна система от камери, с която на мостика ще се осигури „птичи поглед“ над съда.

За допълнително подобряване на екологичните показатели на CMA CGM JACQUES SAADE и нейните кораби-близнаци, техните форми на корпуса са хидродинамично оптимизирани. Булбът е интегриран безпроблемно в профила на корпуса, подобрени са винта и перото, коментират още от CMA CGM.

 
Изпращайте снимки и информация на [email protected] по всяко време на денонощието!

Календар - новини и събития

Виц на деня

За Великден ще ходите ли някъде?
- Моя е резервирал нощувки в Париж...
- Ние пък ще ходим във Велинград! Защо да бием толкова път за същите пари...?!

Харесай Дунавмост във Фейсбук

Нови коментари