Спускане с каяци за любителите на екстремните спортове в Русе

0
Новата туристическа услуга по Дунава предлага сливане с природата
Новата туристическа услуга по Дунава предлага сливане с природата Видео: Русе Медиа

Спускане с каяци по река Дунав ще привлича любители на екстремните спортове в Русе.

Идеята е на туристическото дружество „Приста“, което иска да представи по нов начин красотата на природата в региона. Инициативата ще се организира през уикендите не само за жителите на Русе, а и за ентусиасти от цялата страна, споделя Русе Медиа.

Спускането с каяци по река Дунав е поредната стъпка, с която туристическото дружество „Приста“ в Русе иска да привлече любителите на природата. Целта е да се популяризират възможностите на реката за уикенд туризъм, най-вече през летните месеци.

Идват хората, екипираме ги, инструктираме ги, обезопасяваме ги и с придружаваща моторница гребат до Русе. Това е нещо ново, което досега не е предлагано като туристическа услуга. Искаме да усещат не само Дунава от кея, да го гледат и да се снимат на парапета, а вътре във водата, в самия Дунав, усещането е за сливане с природата, за нещо много по-истинско“, казва председателят на ТД „Приста“ Сашо Попов.

За хората, избрали бягството от града през уикенда, идеята е чудесна. Единственото неудобство е състоянието на инфраструктурата, свързана с реката.

Не е толкова лесен Дунавът за прекарване на свободно време, защото няма добра инфраструктура. Ако иска човек да пусне лодка от Русе, трябва да отиде или в Сандрово, или в Стълпище, за да си пусне лодката. Около Русе най-близкото място, където може да пусне моторницата с колеса, е на хижа „Приста“, но още един месец, и там водата ще спадне“, казва Сашо Попов.

Надеждите са този проблем да се реши с мащабния ремонт на кея в Русе, който трябва да приключи догодина.

Изпращайте снимки и информация на [email protected] по всяко време на денонощието!

Календар - новини и събития

Виц на деня

За Великден ще ходите ли някъде?
- Моя е резервирал нощувки в Париж...
- Ние пък ще ходим във Велинград! Защо да бием толкова път за същите пари...?!

Харесай Дунавмост във Фейсбук

Нови коментари