Спряха трафик на оръжие през летище София

1
Разглобени пистолети са открити в запечатан кашон с надпис "резервни части"
Разглобени пистолети са открити в запечатан кашон с надпис "резервни части" Снимка: Мария Съботинова

Предотвратен е трафик на оръжие през летище София.

Инцидентът е станал преди няколко дни, когато е засечена пратка от газови пистолети, които са били разглобени, а частите им разпределени сред оборудване за косачка, съобщава Dir.bg. Частите на пистолетите, за които се твърди, че са около 10, са били открити в запечатан кашон, на който пишело, че са "резервни части".

След като пратката била засечена, веднага са информирани властите и гранична полиция. Кашонът е трябвало да се качи на самолет за Израел.

От Dir.bg изпращат запитване до летище София за случая и ето какво ни отговориха. "Багажът е засечен от оборудването на летище София. Превоз на оръжие се допуска в регистриран багаж при спазване на определени изисквания. В последните месеци са предотвратени няколко опита за контрабанден износ на газово оръжие. В процедурата по идентифициране на вида и основанието за износ на оръжие, участват служители на летище София, Гранична полиция и представители на авиокомпаниите. Поредният предотвратен случай е осъществен съобразно съответните процедури и при добро взаимодействие между посочените служби", съобщават от аеропорта.

По случая е образувано досъдебно производство.

Източник: Dir.bg
Изпращайте снимки и информация на [email protected] по всяко време на денонощието!

Календар - новини и събития

Виц на деня

- Случвало ли ти си е мъжът ти да те завари в леглото с непознат?
- Не, само с приятели.

Харесай Дунавмост във Фейсбук

Нови коментари