Спряха тока на ВиК - Шумен

0
Причината е натрупаният до момента дълг за консумирана електроенергия
Причината е натрупаният до момента дълг за консумирана електроенергия

Причината е натрупаният до момента дълг за консумирана електроенергия

Въпреки уверението на ВиК- Шумен, че вода ще има, днес беше спряно електрозахранването към помпени станции на дружеството, съгласно графика, обявен от „Енерго-про“, потвърдиха от информационния му център. Така за часове без вода останаха различни райони на Шумен, предимно по високите части на града, както и други населени места в областта, предаде БТА.

От "Енерго-про“ съобщиха вчера, че на 17 май започва поетапно спиране на електрозахранването на обекти на ВиК - Шумен, като искането е от настоящия му доставчик на електроенергия „Кумер“ ООД. Целта е да се ограничи натрупаният до момента дълг за консумирана електроенергия. Прекъсването ще засегне помпени станции на водоснабдителното дружество, което означава, че редица негови клиенти ще останат без водоподаване заради неплащане на задължения.

Днес от пресцентъра на ВиК – Шумен съобщиха, че ще внесат искова молба срещу доставчика си на електроенергия, а управителят на водоснабдителното дружество Иван Пушкаров увери, че „вода ще има“.

Управителят на „Кумер“ ООД Емилия Илиева каза, че ВиК - Шумен е натрупало от ноември миналата година задължения от около 7 млн. лв. за електроенергия към представляваното от нея дружество. Изпращали сме писма, уведомления и искания за погасяване на задълженията, търсили сме и други контакти, както със старото, така и с новото ръководство на водоснабдителното дружество, но без резултат.

Съгласно искането на „Кумер“ ООД утре се очаква да бъде спряно електрозахранването на обекти на ВиК – Шумен от 10:00 до 16:00 часа.

Електрозахранването на обекти на ВиК - Шумен ще бъде преустановено по искане на доставчика на електроенергия. „При липса на плащане или договореност с доставчика от страна на водоснабдителното дружество, прекъсването ще продължи от 22 май в 10:00 ч. до издължаване, съгласно обявения график от страна на „Кумер“ ООД", съобщиха още от Енерго-про“.

Оттам предупредиха, че преустановяването на електрозахранването на помпените станции на ВиК-Шумен, по предварително изготвен график, ще има в Шумен – част от града, основно по-високите части, приблизително една трета от населеното място; във Велики Преслав – почти в целия град; в Нови пазар – част от града, основно по-високите части, приблизително една трета от населеното място; част от населените места на територията на общините Хитрино, Каолиново и Венец.

Изпращайте снимки и информация на [email protected] по всяко време на денонощието!

Остават 2000 символа

Поради зачестилите напоследък злоупотреби в сайта, от сега нататък за да оставите анонимен коментар изискваме да се идентифицирате с Facebook или Google акаунт.

Натискайки на един от бутоните по-долу коментарът ви ще бъде публикуван анонимно под псевдонима който сте попълнили по-горе в полето "Твоето име". Никаква лична информация за вас няма да бъде съхранявана при нас или показвана на други потребители.

* Моля, използвайте кирилица! Не се толерират мнения с обидно или нецензурно съдържание, на верска или етническа основа, както и коментари написани само с главни букви!
Зареди още коментари

Календар - новини и събития

Виц на деня

Навън е такова време, че излизаш по тениска, срещаш някой с пуловер и се чудиш: кой от вас е идиот!?

Харесай Дунавмост във Фейсбук

Нови коментари