Спряха приема в болниците с пръстови отпечатъци

0
Системата за чекиране на пациенти с пръстов отпечатък в болниците временно е спряна
Системата за чекиране на пациенти с пръстов отпечатък в болниците временно е спряна

Системата за чекиране на пациенти с пръстов отпечатък в болниците временно е спряна.

Приемането към момента става с лична карта. Причината е, че в логовете на сървъра е постъпила повече информация, отколкото може да бъде обработена своевременно и се налага да бъде архивирана, пише “Clinica.bg”.

Системата е отказала снощи заради големия брой хоспитализации и огромното количество инфромация, която е трябвало да се обработи. Данните са били своевременно архивирани от IT-специалистите на здравния фонд.

От районните каси веднага са дали инструкции на болниците да приемат пациентите с лични карти. За отстраняване на проблема е бил нужен половин час, но днес всички лечебни заведения могат да приемат с лични карти, обясниха от здравната каса. От там напомниха, че във всяко регионално поделение на фонда има дежурен екип, който да отговаря на всички въпроси на болниците. Експертите в него трябва да се отзовават и при случаи, в които пациентите откажат да се чекират с пръстови отпечатъци. Те ще проведат разговори с тях и ще се опитат да ги убедят в нуждата от прилагането на новата система.

Изпращайте снимки и информация на [email protected] по всяко време на денонощието!

Календар - новини и събития

Виц на деня

За Великден ще ходите ли някъде?
- Моя е резервирал нощувки в Париж...
- Ние пък ще ходим във Велинград! Защо да бием толкова път за същите пари...?!

Харесай Дунавмост във Фейсбук

Нови коментари