Спряха камионите над 12 тона през прохода "Предела"

0
Движението на товарни автомобили над 12 тона е ограничено на още места в Югозапада
Движението на товарни автомобили над 12 тона е ограничено на още места в Югозапада Снимка: БГНЕС / архив

Инцидент затруднява движението по пътя Казанлък - Стара Загора

Заради обилен снеговалеж временно е ограничено движението на товарни автомобили над 12 тона с ремаркета и полуремаркета по пътя между Велинград и разклона за Пашови, както и по пътя Белово - Юндола, а също и по пътя Симитли - Разлог през прохода "Предела".

Временно, но заради пътен инцидент - в една лента е движението по пътя Казанлък - Стара Загора в района на Римския мост, предупреждават от АПИ.

Трафикът се регулира от служители на "Пътна полиция".

МВР взема мерки

Междувременно от МВР съобщиха, че е създадена необходимата организация във връзка с очакваното усложняване на зимната обстановка и рисковете от снегонавяване и обледяване по пътищата.

Предприети са мерки за недопускане на навлизането в планинските проходи на неподготвени за зимни условия моторни превозни средства. В координация с областните управители и служителите на ГДПБЗН ще се организира и намесата на тежка техника за извличане на бедстващи автомобили.

За 15 декември е обявен оранжев код за областите Монтана, Враца, Ловеч, Велико Търново, Габрово, Пловдив, Пазарджик, Смолян, Кърджали, Софийска, Перник, Кюстендил, Благоевград, Бургас, където очакваните количества валежи ще са над 20 л/м2.

За останалата част от страната е обявен жълт код. Очаква се дъждът да преминава в сняг, образувайки нова снежна покривка с условия за виелици и навявания по планинските проходи.

През следващите 24 часа в резултат на валежите ще има значително повишаване на речните нива в Дунавски, Черноморски, Източнобеломорски и Западнобеломорски басейни.

Изпратена е информация до областните управители с оглед предприемане на допълнителни мерки. Допълнителни инструкции са дадени и на регионалните дирекции „Пожарна безопасност и защита на населението“ за повишаване на готовността в случаи на възникване на извънредни ситуации.

Предвид предстоящите метеорологични условия от пожарната съветват:

  • Отменете пътуването си, освен ако не е крайно наложително
  • Ако предприемате пътуване, заредете автомобила с достатъчно гориво и го подгответе за зимни условия
  • Избирайте само главни пътища, дори пътуването да е по-дълго.
  • Облечете топли дрехи и заредете мобилния телефон
  • Шофирайте внимателно
Изпращайте снимки и информация на [email protected] по всяко време на денонощието!

Остават 2000 символа

Поради зачестилите напоследък злоупотреби в сайта, от сега нататък за да оставите анонимен коментар изискваме да се идентифицирате с Facebook или Google акаунт.

Натискайки на един от бутоните по-долу коментарът ви ще бъде публикуван анонимно под псевдонима който сте попълнили по-горе в полето "Твоето име". Никаква лична информация за вас няма да бъде съхранявана при нас или показвана на други потребители.

* Моля, използвайте кирилица! Не се толерират мнения с обидно или нецензурно съдържание, на верска или етническа основа, както и коментари написани само с главни букви!
Зареди още коментари

Календар - новини и събития

Виц на деня

За Великден ще ходите ли някъде?
- Моя е резервирал нощувки в Париж...
- Ние пък ще ходим във Велинград! Защо да бием толкова път за същите пари...?!

Харесай Дунавмост във Фейсбук

Нови коментари