Справедливост за Ивайло Андреев

1
Мотористи излязоха на протест пред съдебната палата
Мотористи излязоха на протест пред съдебната палата Видео: briagnews.bg

Мотористи излязоха на протест пред съдебната палата днес в Русе от 11 часа.

Близки на загиналия през лятото на 2014 г. Ивайло Андреев и членове на русенските мотоклубове изразиха несъгласието си с решението на Русенския окръжен съд. Според определението на прокуратурата - мотористът е виновен за причиняването на собствената си смърт, пише briagnews.bg.

Мотористът Ивайло Андреев загина на 19 юли 2014 година в опит да избегне турски тежкотоварен автомобил, който изпреварвал на завой. Случаят предизвика водачите на двуколесни машини да блокират възлови пътища в знак на протест срещу движението на тежкотоварни камиони през почивните дни. Мотористите са категорични, че решението на магистратите, че Ивайло е виновен, не е правилно.

Пламен Младенов - президент на мотоклуб „Тъндърс": "Аз съм свидетел, бях част от групата с мотоциклетите, когато пътувахме. Няма как да се уповават, че първите два мотора са минали и третия не е успял. Значи той е бил виновен. Няма такива работи!"

Близките на Ивайло ще обжалват решението пред великотърновския апелативен съд.

Мира Колева - съпруга на Ивайло Андреев: "Там се надявам да разгледат доста подробно казуса и да вземат справедливо решение."

Мотористите настояват за промени в Закона за движение по пътищата.

Пламен Младенов - президент на мотоклуб „Тъндърс": "Да бъдат ограничени тежкотоварните превозни средства през летния период поне през уикендите. Не постигнахме никакви успехи към този момент. Те не застрашават само нас, а всички участници в движението. Ние пътуваме постоянно и знаем какви са безобразията по пътя."

Към протеста се очаква да се присъединят мотоциклетисти от цялата страна.

Източник: briagnews.bg
Изпращайте снимки и информация на [email protected] по всяко време на денонощието!

Календар - новини и събития

Виц на деня

Най-висша форма на препоръка в България: "Кажи, че аз те пращам"!

Харесай Дунавмост във Фейсбук

Нови коментари