Спомен за Радичков и спортни игри привлякоха учениците от Ценово в деня след вота

0

Местната комисия за борба с противообществените прояви на малолетни и непълнолетни в община Ценово за пореден път направи щедри подаръци на учебните заведения.

В две от училищата, където бяха разположени изборни секции, децата бяха ангажирани с различни инициативи. Момчетата и момичетата от ОУ „Климент Охридски“ в Долна Студена се събраха на спортен празник. Първата дисциплина, в която четирите отбора премериха сили, беше щафетно бягане Възпитаниците на училището масово се включиха и в се забавляваха с различни спортно развлекателни игри – носене на яйце в лъжица с уста, бягане с чували и др. В края на спортния празник децата облагородиха  двора на училището като засадиха 50 стръка с рози. Само преди дни пространството пред входа на учебното заведение придоби съвсем нов облик. В зелените пространства бяха засадени 150 теменужки и 120 рози, като децата полагат постоянни грижи като ги поливат всеки ден.

Творческата среща, посветена на 90-годишнината от рождението на известния български писател Йордан Радичков, се проведе в залата на НЧ „ Хр. Ботев“. Още във фоайето учениците от пети клас на училището в Ценово бяха подредели изложба с тематични рисунки и книги на твореца. „Споменът за Радичков“ започна с кратка презентация за живота и творческия път на един от емблематичните български автори. Особено внимание беше отделено на творбите му, посветени на децата – „Ние, врабчетата“, „Шарена черга“ и „Малки жабешки истории“. Пресъздаването на част от „Свирепо настроение“ беше съпроводено с бурни аплодисменти и радостни възгласи. Доброто настроение продължи с търсенето на имената врабчетата и реденото на пъзели със заглавни страници на книги от автора. Присъстващите с интерес изгледаха и епизод от филма „Ние, врабчетата“.

Изпращайте снимки и информация на [email protected] по всяко време на денонощието!

Календар - новини и събития

Виц на деня

За Великден ще ходите ли някъде?
- Моя е резервирал нощувки в Париж...
- Ние пък ще ходим във Велинград! Защо да бием толкова път за същите пари...?!

Харесай Дунавмост във Фейсбук

Нови коментари