"Спокойно, няма да умреш“, казал Георги, докато души Дебора

0
Георги Николаев отправил първите си заплахи към Дебора през април
Георги Николаев отправил първите си заплахи към Дебора през април

Георги Николаев отправил първите си заплахи към Дебора през април

Съдът остави в ареста Георги Николаев за закани с убийство към Дебора Михайлова. Тричленен състав на Окръжния съд в Стара Загора гледа искане за промяна на мярката му постановена от Районния съд - задържане под стража. Решението на съда е окончателно и не подлежи на обжалване.

На случаен принцип днешното дело по гледане на мярката за неотклонение на Георги Николаев е разпределено на съдия Татяна Гьонева, която на 5 юли отмени ареста му за нападението с макетен нож на Дебора Михайлова заради квалифицирането на престъплението като „лека телесна повреда“. Тя обаче си е направила отвод, а делото за гледане на мярката му за закана за убийство спрямо момичето е разпределено на нов състав - Спасена Драготинова, Даниела Телбизова и Румяна Танева. Преди 10 дни прокуратурата му повдигна две нови обвинения за закана за убийство, а в петък и четири нови за същото престъпление. Николаев е отправял заплахите към Дебора както лице в лице, така и в социалните мрежи. Точно в 10 часа обвиняемият бе докаран в съда под засилена охрана. На влизане в съдебната зала запази мълчание, предаде БНТ.

Прокуратурата настоя той да остане в ареста, тъй като се касае за тежко умишлено престъпление с висока обществена опасност. Първата заплаха, която е отправил обвиняемият, е от неустановена дата през април, когато според показанията на Дебора Михайлова Георгиев е казал, че ако му изневери, ще я изхвърли през терасата. Другата закана е от неустановена дата през юни, когато обвиняемият бил отворил прозореца на 4-ия етаж, където живее момичето, и казал: "Не съм сигурен, че ще оцелееш, ако те хвърля. На неустановена дата през юли според свидетелските показания на Дебора той я стиснал много силно за гърлото, да остане без въздух и казал "Спокойно, няма да умреш“. На няколко пъти в пледоарията защитникът на Георгиев подчерта, че е задържан заради обществения натиск и не заради него трябва да бъде оставен в ареста, а да се преценят фактите.

"Тези нови обвинения са извадени от разпита на пострадалата. Оттам са тези нови четири. Това е какво е казала тя. Няма доказателства, отново ви казвам - за мен няма престъпление в конкретния случай", заяви Петко Кънев.

Георги Николаев поиска да бъде пуснат с мотиви, че има малко дете, за което трябва да се грижи, никога не се е крил, няма намерение да се укрие и ще съдейства на разследването. Съдиите обаче го оставиха в ареста с мотива, че има достатъчно доказателства по обвинението, както и че той може да се укрие или ако бъде пуснат под домашен арест - да продължи със заплахите си към момичето.

Изпращайте снимки и информация на [email protected] по всяко време на денонощието!

Остават 2000 символа

Поради зачестилите напоследък злоупотреби в сайта, от сега нататък за да оставите анонимен коментар изискваме да се идентифицирате с Facebook или Google акаунт.

Натискайки на един от бутоните по-долу коментарът ви ще бъде публикуван анонимно под псевдонима който сте попълнили по-горе в полето "Твоето име". Никаква лична информация за вас няма да бъде съхранявана при нас или показвана на други потребители.

* Моля, използвайте кирилица! Не се толерират мнения с обидно или нецензурно съдържание, на верска или етническа основа, както и коментари написани само с главни букви!
Зареди още коментари

Календар - новини и събития

Виц на деня

За Великден ще ходите ли някъде?
- Моя е резервирал нощувки в Париж...
- Ние пък ще ходим във Велинград! Защо да бием толкова път за същите пари...?!

Харесай Дунавмост във Фейсбук

Нови коментари