Списък на родните звезди, станали бизнесмени

0
Рачков и Игнатова със сигурност няма да останат без хляб, след като вече не са водещи, тъй като са инвестирали в няколко частни фирми
Рачков и Игнатова със сигурност няма да останат без хляб, след като вече не са водещи, тъй като са инвестирали в няколко частни фирми

Едни от най-популярните български актьори масово участват в различни фирми, за да осигурят прехраната на семействата си, показа проверка на "България Днес".

Бумът на сериалите през последните години даде шанс на много от тях да натрупат широка популярност, но не на всички този шанс "кацна" на рамото.

1. Николай Станчев, актьор, когото познаваме като екранен съпруг на журналистката Светлана Стефанакова в сериала "Седем часа разлика". "В най-тежките времена около 1996 г. се опитаха да ни наведат с ниски заплати и трябваше да вземем мерки за бъдещето си. След като известно време бях сервитьор в гръцки заведения, а после имах кратък престой в Париж, започнах да помагам на приятели, които търгуваха с петролни продукти - бензин, дизел, мазут. И така, от почти 16 и повече години съм в този изключително тежък бизнес. А в началото не знаех как се пише платежно нареждане", връща лентата назад пловдивчанинът. Въпреки бързата слава от хитовия сериал актьорът не е зарязал бизнес ангажиментите си. Казва, че всичко е желание и въпрос на добра организация.

2. Евелина Борисова, актрисата и екранна половинка на Николай Станчев в сериала, също не се осланя само на хонорарите. Наперената дама е в сферата на частния бизнес от много години. Мотото й е "Не може да не мога", стига всичко да е в разумни граници. Тя е първата, внесла у нас модерната апаратура за отслабване и подмладяване с "Хипокси" терапия. Била е и съдружничка на Слави Бинев. "Заложих си апартамента и купих машините. Е, сега живея в много по-малък дом, но пък имам добър здравословен бизнес", хвали се бизнесдамата. През 1999 г. тя заминала уж за малко в САЩ, за да научи английски, и останала повече от две години. Оттам пък докарала за първи път апаратура, правеща лифтинг без операция. После от Америка пристигнала и машина за лекуване на тежко акне и лазер, който изправя бръчките. Актрисата вкара и първия лазер, който "присажда" коса. От него се възползва и колегата й Михаил Билалов.

Още един звезден актьор от "Седем часа разлика" може да се похвали със солидна банкова сметка. Калин Сърменов-Милото се е ориентирал към доходоносен бизнес и изявите му с в сериала са само за кеф. Актьорът е собственик на една от най-големите компании за производство на реклами. Неговата фирма снима повечето слотове, които гледаме в ефира. Студиото му е обзаведено с най-луксозната техника за няколко милиона евро. Заради добрите си доходи Милото дълги години странеше от професията на актьор и масово отказваше ангажименти за роли. На оферти с хонорари от порядъка на хиляда лева Сърменов буквално се изсмивал.

3. Стефан Данаилов, актьорът и бивш културен министър, който последно се изявяваше в сериалите "Стъклен дом" и "Фамилията", също си е оплел кошницата. Колкото и невероятно да звучи, Ламбо инвестира спечеленото от политиката и дългогодишното актьорство в озеленяване. В съдружие с покойната си съпругата – Мария, и с колегата си Стефан Бобадов управлява фирма, ангажирана с инженерингова дейност по озеленяване и декоративно оформление на паркове. Докато е министър, Стефан Данаилов няма как да се занимава с това и прехвърли цялата отговорност на половинката си. Сега обаче той отново е шеф на фирмата.

4. Михаил Билалов, или Джаро от "Под прикритие", върти подобен бизнес с ландшафтна архитектура и озеленяване. Той има малка фирма в Париж, където е шеф на десетина служители. Актьорът не само печели от бизнеса си, но приема работата присърце, тъй като ландшафтното инженерство е второто му висше, което завършва след ВИТИЗ.

5. Тончо Токмакчиев е и един от най-известните фирмаджии в актьорското съсловие. Той е съсобственик в пет фирми, а на още две участва в управлението. Най-големият му помощник е брат му Ангел, чиято професия е на художник. Двамата са съдружници във фирма за отдаване под наем на билбордове както в София, така и в градовете от цялата страна. Два неприятни инцидента съпътстват историята й. През 2002 г. съдружникът на Тончо и негов братовчед Антон Йорданов беше убит в БМВ-то си. После пък тогавашният столичен кмет и днешен премиер Бойко Борисов насмете шоумена за това, че билбордовете му са поставени незаконно върху терена на общинската фирма „Озеленяване“. След двата скандала водещият на "Шоуто на канала" се пренасочи към земеделския отрасъл. Занимава се успешно с производство на етерични масла, от които изнася промишлени количества в чужбина и печели милиони.

Тончо, брат му Ангел и бившата журналистка Елена Урумова купуват стотици декари градини край казанлъшкото село Ясеново. Със средства от еврофондове те правят модерна розоварна, която е сочена като пример за добре извършен европроект от земеделското министерство. "Да са живи и здрави братята роми. Те са 99% от работната ни ръка. Съвестни са, идват рано на полето и когато не ги лъжеш и си коректен с тях, си изпълняват чудесно задълженията. За това получават около 0,50 лв. на килограм. На ден всеки ром събира около 50-60 килограма розов цвят", хвалят се Тончо и брат му.

6. Димитър Рачков и Мария Игнатовалицата на "Господари на ефира", със сигурност няма да останат без хляб, след като вече не са водещи. Двамата са осребрили славата си, инвестирайки в няколко частни фирми. От 2000 г. шоуменът управлява "Димитър Рачков" ЕООД, която се занимава с организация, подготвяне и реализация на културно-увеселителни мероприятия. Възлюбената му Мария Игнатова пък върти две фирми. Едната извършва продуцентски и импресарски услуги, а другата обхваща богата палитра дейности - от таксиметрови услуги до дървообработване.

Не всички опити на артистите да участват в съдружия са успешни. В последните години кръчми отвориха звездите от близкото минало Любен Чаталов и Стойко Пеев, но после и двамата фалираха. Преди няколко години това се случи и с колежката им Анета Сотирова, която повече от десет години въртеше култовото заведение "Гара за двама" в центъра на София.

7. Хилда Казасян, наследничката на маестро Вили Казасян, засега се справя най-успешно с ресторантьорството.

Източник: България Днес
Изпращайте снимки и информация на [email protected] по всяко време на денонощието!

Най-четени новини

Календар - новини и събития

Виц на деня

Днес го дават 42 градуса. Дали да не си обуя сандалите без чорапи?

Харесай Дунавмост във Фейсбук