Спират шести блок на АЕЦ "Козлодуй"

1
Реакторът ще бъде презареден и със свежо ядрено гориво
Реакторът ще бъде презареден и със свежо ядрено гориво Снимка: АЕЦ "Козлодуй"

Реакторът ще бъде презареден и със свежо ядрено гориво

Шести блок на АЕЦ "Козлодуй" излиза в планов ремонт, предава NOVA. Предвижда се той да приключи през ноември. По време на престоя ще бъдат извършени профилактика и техническо обслужване на системите и съоръженията с цел стабилни енергийни доставки през есенно-зимния период.

Реакторът ще бъде презареден и със свежо ядрено гориво за следващата 29-а горивна кампания. Спирането на ядрената мощност е съгласувано с Електроенергийния системен оператор, заявиха от централата.

Изпращайте снимки и информация на [email protected] по всяко време на денонощието!

Остават 2000 символа

Поради зачестилите напоследък злоупотреби в сайта, от сега нататък за да оставите анонимен коментар изискваме да се идентифицирате с Facebook или Google акаунт.

Натискайки на един от бутоните по-долу коментарът ви ще бъде публикуван анонимно под псевдонима който сте попълнили по-горе в полето "Твоето име". Никаква лична информация за вас няма да бъде съхранявана при нас или показвана на други потребители.

* Моля, използвайте кирилица! Не се толерират мнения с обидно или нецензурно съдържание, на верска или етническа основа, както и коментари написани само с главни букви!

Списък с коментари

  • 7
    1
    фена на Путин
    "обслужване на системите и съоръженията с цел стабилни енергийни доставки през есенно-зимния период." Стабилни доставки за кого, за чуждите държави, защото Българското домакинство ядрен ток не помирисва. Добре че са братята да подават стабилно и евтино ядрено гориво и да си вземат назад отработеното. Благодарете им. Заслужават го.
Зареди още коментари

Календар - новини и събития

Виц на деня

За Великден ще ходите ли някъде?
- Моя е резервирал нощувки в Париж...
- Ние пък ще ходим във Велинград! Защо да бием толкова път за същите пари...?!

Харесай Дунавмост във Фейсбук

Нови коментари