Спипаха надрусан шофьор на КПП в Басарбово

4
32-годишният мъж се разследва от полицията и за притежание на наркотици
32-годишният мъж се разследва от полицията и за притежание на наркотици Снимка: БГНЕС / архив

32-годишен мъж се разследва от полицията за притежание на наркотици и за шофиране след употреба на дрога.

На 22 април около 22:00 часа служители на ОДМВР – Русе, изпълняващи служебните си задължения на изграденото във връзка с въведеното извънредно положение КПП в района на с. Басарбово, са спрели за проверка лек автомобил "Мерцедес" с русенска регистрация, управляван от 32-годишен мъж, като с него е пътувал още един човек.

В хода на полицейските действия униформените са се усъмнили, че шофьорът е под въздействие на алкохол или наркотични вещества и е повикан екип на „Пътна полиция“, за да бъде тестван. При проба той показал положителен резултат за метамфетамин. Освен това в портмоне на водача е намерено найлоново пликче с части от пластика, сламка и бяло прахообразно вещество в станиол, което е дало при полеви наркотест реакция за метамфетамин. Впоследствие е направено и претърсване и изземване на адрес, обитаван от мъжа в с. Басарбово, където е открита електронна везна и прозрачен найлонов плик, съдържащ суха зелена листна маса.

Всичко това е документирано от служители на ОДМВР – Русе, като са образувани две досъдебни производства – по описа на сектор „Пътна полиция“ за престъпление по чл. 343б, ал. 3 от НК; и по описа на Първо РУ за престъпление по чл. 354а, ал.3, пр.2 от НК.

Изпращайте снимки и информация на [email protected] по всяко време на денонощието!

Календар - новини и събития

Виц на деня

Двама интернет маниаци си чатят:
- А бе, бро! Говори се, че имало живот извън мрежата.
- Дай линк...

Харесай Дунавмост във Фейсбук

Нови коментари