Спипаха двама русенци да крадат гориво край Две Могили

1
Двамата побягнали, но след кратка гонитба мъжете били застигнати от полицаите
Двамата побягнали, но след кратка гонитба мъжете били застигнати от полицаите

Задържаха двама души при кражба на гориво от товарен автомобил на главния път Русе - Бяла.

Около 23:00 часа на 31 октомври служители от РУ – Две могили, при движение със служебен автомобил по главния път I-5, в посока  Русе, в района на контролния пътен пункт на входа на града, забелязали товарен автомобил "ДАФ" с румънски регистрационен номер,  който бил паркиран в дясната част на пътното платно, а непосредствено зад него лек автомобил "Ауди" с русенска регистрация.

Полицаите спрели и при излизането им от служебния автомобил аудито незабавно потеглило, отправяйки се в посока към гр. Бяла.

Служителите забелязали две лица в дясната част на камиона, при резервоара, а около возилото се усещала силна миризма на дизелово гориво. Двамата побягнали, захвърляйки зад себе си туба, пълна с течност и маркуч.

След кратка гонитба мъжете били застигнати от полицаите и задържани. За съдействие пристигнали и служители от Първо РУ, които при последвалите проверки установили, че заловените мъже са от Русе - на 30 и 48 години. Започнало е изясняване на ситуацията, при което е открит и водача на товарното превозно средство, гръцки гражданин.

Той е направил проверка на таблото на ТИР-а, при която е разбрал, че резервоарът е почти празен, като според него общото липсващо гориво е около 390 литра. На място е извършен оглед на местопроизшествие от дежурна оперативна група от полицията. Случаят е документиран, като е образувано бързо производство.

Двамата мъже са задържани.  Работата по разследването на престъпната дейност продължава, изяснява се съпричастността на задържаните и към други извършени подобни кражби.

Изпращайте снимки и информация на [email protected] по всяко време на денонощието!

Календар - новини и събития

Виц на деня

За Великден ще ходите ли някъде?
- Моя е резервирал нощувки в Париж...
- Ние пък ще ходим във Велинград! Защо да бием толкова път за същите пари...?!

Харесай Дунавмост във Фейсбук

Нови коментари