Спецоперация в Русе: Разкрита е кражба за близо 40 000 лева от склад в Николово

9
Двама русенци са задържани
Двама русенци са задържани

Кражба за стойност над 37 000 лева е разкрита на територията на ОДВМВР - Русе в рамките на провеждаща се спецоперация.

Резултати до момента от провеждаща се спецоперация: задържани 5 лица; образувани 3 досъдебни производства; разкрити 4 престъпни деяния; иззети различни видове наркотични вещества.

Двама русенци, на 34 и 28 години, са задържани за кражба на стойност на над 37 хиляди лева от склад на фирма в с. Николово.

На 18 март към 14:00 часа във Второ РУ бил получен сигнал за извършеното престъпление. Незабавно започнали действия по изясняване на сигнала, при които било изяснено, че кражбата на различни видове хидроизолационни материали е извършена за периода от 16 до 18 март т.г.

В резултат на своевременно предприетото издирване и по „горещи следи“ на територията на гр. Сливо поле и на Русе, са установени и задържани двамата извършители. Към момента действията по разследването продължават, като предстои да се изземат вещите, обект на посегателството, както и извършването на последващи процесуално-следствени действия.

В хода на специализирана полицейска операция за противодействие на конвенционалната престъпност, която се провежда на територията на ОДМВР-Русе, криминалистите засекли 39-годишен местен жител, пренасял наркотици. При обиск от него били иззети хероин и метамфетамин, последвало претърсване и в жилището му. Задържан е в полицейския арест за срок до 24 часа, а по случая е образувано досъдебно производство за престъпление по чл. 354а, ал.1 от НК.

Изпращайте снимки и информация на [email protected] по всяко време на денонощието!

Остават 2000 символа

Поради зачестилите напоследък злоупотреби в сайта, от сега нататък за да оставите анонимен коментар изискваме да се идентифицирате с Facebook или Google акаунт.

Натискайки на един от бутоните по-долу коментарът ви ще бъде публикуван анонимно под псевдонима който сте попълнили по-горе в полето "Твоето име". Никаква лична информация за вас няма да бъде съхранявана при нас или показвана на други потребители.

* Моля, използвайте кирилица! Не се толерират мнения с обидно или нецензурно съдържание, на верска или етническа основа, както и коментари написани само с главни букви!

Списък с коментари

  • 1
    1
    Асан
    За кокошка няма прошка а за милиони НЯМА ЗАКОНИ. НАРОДНА МЪДРОСТ ОТ БЪЛГАРИЯ
Зареди още коментари

Календар - новини и събития

Виц на деня

За Великден ще ходите ли някъде?
- Моя е резервирал нощувки в Париж...
- Ние пък ще ходим във Велинград! Защо да бием толкова път за същите пари...?!

Харесай Дунавмост във Фейсбук

Нови коментари