Специални устройства пазят храните от кражба в магазините в Русия

1
Руснаците са възмутени, но това не спира собствениците на супермаркети да предприемат подобни мерки
Руснаците са възмутени, но това не спира собствениците на супермаркети да предприемат подобни мерки Снимка: Иван Асташин для SOTA

Потребители на социалните мрежи публикуват снимки, направени в супермаркети в различни региони на Руската федерация.

Те показват как администрацията на магазините масово защитава продуктите от кражба, пише Glasnews.bg.

Например върху консервирана яхния и сирене се поставят специални магнити, а маслото се поставя в прозрачен калъф. Съобщава се, че подобни мерки са предприети в Ижевск и Санкт Петербург.

Купувачите, които се свързаха с продавачите за разяснение, получиха отговор, че са предприети такива мерки за защита на магазина от кражба на дребни продукти - шоколад, масло, консерви.

 

Както се вижда от публикуваните снимки, администрацията на магазина поставя специално устройство против кражба на всеки продукт от определен списък, лежащ на рафта.

 

В мрежата подобни мерки за противодействие на кражбите на най-популярните хранителни продукти предизвикаха неприкрита ирония.

„Маслото и сиренето - обикновено сирене!, се продават със защита от кражба, какъв срам“, възмущават се руснаците. В същото време става ясно, че нивото на кражбите от магазини вероятно се е увеличило поради по-високите цени на редица хранителни продукти.

Изпращайте снимки и информация на [email protected] по всяко време на денонощието!

Остават 2000 символа

Поради зачестилите напоследък злоупотреби в сайта, от сега нататък за да оставите анонимен коментар изискваме да се идентифицирате с Facebook или Google акаунт.

Натискайки на един от бутоните по-долу коментарът ви ще бъде публикуван анонимно под псевдонима който сте попълнили по-горе в полето "Твоето име". Никаква лична информация за вас няма да бъде съхранявана при нас или показвана на други потребители.

* Моля, използвайте кирилица! Не се толерират мнения с обидно или нецензурно съдържание, на верска или етническа основа, както и коментари написани само с главни букви!

Списък с коментари

  • 1
    2
    Възмутен
    Няма какво да коментирам. Пуснато от руски сайт, разкриващ характерна черта на руската народопсихология. Само нашите русофили не вярват, че руснаците крадат, ограбват и още много други престъпления извършват.Те и сега чугунените глави ще кажат, че това е пуснато от Дойче Веле, Свободна Европа и че "братушките" никога не правят такива неща. Никога не крадат, никога на разграбват, никога не убиват, не изнасилват.
  • 3
    1
    Разлагаща се нация
    Обществено признание, че кражбите и мародерството са в гените им.
Зареди още коментари

Календар - новини и събития

Виц на деня

За Великден ще ходите ли някъде?
- Моя е резервирал нощувки в Париж...
- Ние пък ще ходим във Велинград! Защо да бием толкова път за същите пари...?!

Харесай Дунавмост във Фейсбук

Нови коментари