Спецакция на полицията в Русе с масови проверки! Вижте за какво!

1
В рамките на операцията ще се извършват засилени проверки около питейни заведения
В рамките на операцията ще се извършват засилени проверки около питейни заведения

В Русе се провежда специализирана полицейска операция, разпоредена от главния секретар на МВР

С разпореждане на главния секретар на МВР гл.комисар Георги Костов, на територията на цялата страна стартират масирани полицейски проверки. Поводът са зачестилите случаи на опасно и демонстративно управление на моторни превозни средства, при които водачите извършват рискови маневри и създават непосредствена опасност за останалите участници в движението, както и явното присъствие на лица, ползващи демонстративно охрана и ескортиращи автомобили.

В тази връзка в Русе се провежда специализирана полицейска операция по съответните критерии, разпоредени на национално ниво, която стартира от вчера, 26 февруари 2016 г.

В рамките на операцията ще се извършват засилени проверки от служители с полицейски правомощия в районите на обществени места, около питейни и увеселителни заведения. Ще се проверяват водачи управляващи МПС опасно и демонстративно, без необходимата дистанция, такива извършващи рискови маневри, изпреварване или преминаване от една лента в друга, създавайки непосредствена опасност за останалите участници в движението.

Обект на полицейските проверки ще бъдат още и присъствието на обществени места на лица, ползващи демонстративно охрана, установяване на лица, извършители на престъпления, издирвани лица и МПС, установяване на вещи и предмети, обект на престъпни посегателства, управление на МПС в нетрезво състояние, след употреба на упойващи вещества или от неправоспособни водачи, както и други показатели.

Изпращайте снимки и информация на [email protected] по всяко време на денонощието!

Най-четени новини

Календар - новини и събития

Виц на деня

- Случвало ли ти си е мъжът ти да те завари в леглото с непознат?
- Не, само с приятели.

Харесай Дунавмост във Фейсбук

Нови коментари