Спешно се търси кръв А+ за четиригодишно русенче с тежки изгаряния

0
Всеки с възможност да помогне с кръводаряване на група А+ да го направи в Районния център по Трансфузионна Хематология на град Русе
Всеки с възможност да помогне с кръводаряване на група А+ да го направи в Районния център по Трансфузионна Хематология на град Русе Снимка: iStock

Всеки с възможност да помогне с кръводаряване на група А+ да го направи в Районния център по Трансфузионна Хематология на град Русе

Над 10 банки кръв са необходими, за да може 4-годишно дете с тежки изгаряния, настанено в УМБАЛ „Медика Русе“, да има шанс за възстановяване.

В Районния център по Трансфузионна Хематология на град Русе не разполагат с необходимото количество кръв от необходимата А+ (А положителна група), съобщава Дарик Радио.

Детето е пострадало при битов инцидент и има дълбоки изгаряния на 1/3 (над 30%) от тялото си. Екипът пластични хирурзи на болницата вече е извършил част от планираните операции, с цел пострадалите участъци от тялото му да бъдат покрити със здрава кожа. Предстоят още няколко оперативни етапа, но липсата на кръв спира правилното лечение на детето. Всяко закъснение води до допълнителна инфекция и намалява шансовете за оздравяването.

Екипът на УМБАЛ „Медика Русе“ апелира всеки с възможност да помогне с кръводаряване на група А+ да го направи в Районния център по Трансфузионна Хематология на град Русе, улица „Независимост” № 2, от 7:30 до 12:00 часа, като посочат, че кръводаряването е за 4-годишното дете с тежко изгаряне от УМБАЛ „Медика Русе“.

Изпращайте снимки и информация на [email protected] по всяко време на денонощието!

Остават 2000 символа

Поради зачестилите напоследък злоупотреби в сайта, от сега нататък за да оставите анонимен коментар изискваме да се идентифицирате с Facebook или Google акаунт.

Натискайки на един от бутоните по-долу коментарът ви ще бъде публикуван анонимно под псевдонима който сте попълнили по-горе в полето "Твоето име". Никаква лична информация за вас няма да бъде съхранявана при нас или показвана на други потребители.

* Моля, използвайте кирилица! Не се толерират мнения с обидно или нецензурно съдържание, на верска или етническа основа, както и коментари написани само с главни букви!

Списък с коментари

  • 2
    2
    Ачо
    Щом има такава остра нужда от кръводаряване този център трябва да работи деноинощно илипоне и събота и неделя! Тотално сбъркана политика и създаване на среда за кръвната мафия! Едно време армията генерираше запасите от кръв, а сега ... Нужни са масови кампании и насърчаване за този хуманен акт . Аз лично много кратно съм се отзовавал и никога за пари !
  • 24
    1
    11111
    Районния център по Трансфузионна Хематология на град Русе, улица „Независимост” № 2 пише, че е с работно време понеделник-петък: 7.30-12.30. Щом пишете, че спешно, дайте решение на въпроса къде да се дари спешно кръв. Гледате само да напишете колкото се може по-сензационна новина, а каква информация носи и помагали действително на някого изобщо не ви интересува.
Зареди още коментари

Календар - новини и събития

Виц на деня

Навън е такова време, че излизаш по тениска, срещаш някой с пуловер и се чудиш: кой от вас е идиот!?

Харесай Дунавмост във Фейсбук

Нови коментари