Спешна помощ: Това не са зелки, а биологични отпадъци

0

От Спешна помощ в София категорично опровергаха появилата се подвеждаща информация в социалните мрежи, че линейка се използва за транспортиране на зелки.

"Във връзка с разпространени снимки в социалните мрежи на линейка, в която спекулативно се твърди, че се превозва зеленчук, Ви информираме, че това е транспортната линейка на Спешна помощ - София, която превозва биологични отпадъци!", заявиха от Спешна помощ, предава БНТ.

"Линейката е заснета тази сутрин на път за екарисажа на Александровска болница. На една от малките снимки ясно се вижда знака за биологичен отпадък. Линейката е оборудвана със звукова и светлинна сигнализация, защото при възникване на рискова ситуация на пътя, трябва да се сигнализира за наличието на застрашаващ продукт", се казва още в съобщението.

"Инсинуации в извънредно тежката ситуация, в която се намира Спешна помощ и цялата здравна система, са меко казано нередни!", заявяват с право от Спешна помощ.

Колаж от снимки с линейката, на които не се вижда добре с какво е натоварена, се разпространява от сутринта лавинообразно във Фейсбук. Хората, които разпространяват колажа, твърдят, че в линейката има зелки.

В друг пост в социалната мрежа обаче са качени три отделни снимки, на които съвсем ясно се различават жълти чували със знака за биологичен отпадък.

Изпращайте снимки и информация на [email protected] по всяко време на денонощието!

Най-четени новини

Календар - новини и събития

Виц на деня

На плажа, два шезлонга и чадър са 100 лева. Не са скъпи. И в ИКЕА са толкова…

Харесай Дунавмост във Фейсбук