Спасиха пациент с огромни туморни образувания в сърцето и черния дроб

1
60-годишният пациент на УМБАЛ „Проф. д-р Александър Чирков“ е стабилизиран след операцията и вече е изписан от лечебното заведение
60-годишният пациент на УМБАЛ „Проф. д-р Александър Чирков“ е стабилизиран след операцията и вече е изписан от лечебното заведение Снимка: УМБАЛ „Проф. д-р Александър Чирков“

60-годишният пациент на УМБАЛ „Проф. д-р Александър Чирков“ е стабилизиран след операцията и вече е изписан от лечебното заведение

Кардиохирурзите от УМБАЛ „Проф. д-р Александър Чирков“ отстраниха огромни туморни образувания от сърцето и черния дроб на 60-годишен пациент. Туморът, с размери 7 на 9 см, е ангажирал и изпълнил почти изцяло кухината на дясното предсърдие на сърцето и е застрашавал да запуши белодробните артерии и белия дроб.

След постъпването на пациента в лечебното заведение е направен скенер, от който се установяват злокачествените образувания в кухините на сърцето и наличието на две огромни туморни огнища в черния дроб. Туморът се разпространява и в коремната област като обхваща и запушва прехода на долна празна вена, преминаваща през черния дроб. Размерът на туморното образувание в този участък е с дължина 17 см и широчина 3 см.

Екип на Клиниката по кардиохирургия на УМБАЛ „Проф. д-р Александър Чирков“ под ръководството на проф. Димитър Петков премахва напълно туморите от сърцето и от цялата долна празна вена, намираща се в чернодробния участък.

Пациентът е стабилизиран, в добро общо състояние и вече е изписан от лечебното заведение. Очакват се резултатите от хистологичния анализ, от които ще се установи какво да бъде последващото лечение. Близките на пациента споделят, че никога преди той не е постъпвал в болница.

За кардиохирурзите от УМБАЛ „Проф. д-р Александър Чирков“ подобни операции не са рядкост. Преди два месеца лекарите отстраниха 10 см тумор от сърцето на 40-годишен пациент. Тези образувания могат да бъдат доброкачествени, злокачествени, вследствие на инфекции и вродени състояния. Средно годишно в УМБАЛ „ Проф. д-р Александър Чирков“ постъпват около 10 - 12 пациента с подобна диагноза.

Изпращайте снимки и информация на [email protected] по всяко време на денонощието!

Остават 2000 символа

Поради зачестилите напоследък злоупотреби в сайта, от сега нататък за да оставите анонимен коментар изискваме да се идентифицирате с Facebook или Google акаунт.

Натискайки на един от бутоните по-долу коментарът ви ще бъде публикуван анонимно под псевдонима който сте попълнили по-горе в полето "Твоето име". Никаква лична информация за вас няма да бъде съхранявана при нас или показвана на други потребители.

* Моля, използвайте кирилица! Не се толерират мнения с обидно или нецензурно съдържание, на верска или етническа основа, както и коментари написани само с главни букви!
Зареди още коментари

Най-четени новини

Календар - новини и събития

Виц на деня

- Случвало ли ти си е мъжът ти да те завари в леглото с непознат?
- Не, само с приятели.

Харесай Дунавмост във Фейсбук

Нови коментари