Спасиха от пожар хиляди декари широколистна гора в Еленския балкан

1
Огънят е предизвикан от човешка небрежност
Огънят е предизвикан от човешка небрежност

Огънят е предизвикан от човешка небрежност

Спасиха от пожар 7000 дка широколистна гора в Еленския балкан. От Регионална дирекция "Пожарна безопасност и защита на населението" уточняват, че сигнал за произшествието е подаден малко преди 13:00 часа вчера.

Горели са сухи треви в землището на село Козя река. Огънят е предизвикан от човешка небрежност. Благодарение на екипите на пожарната в Елена са спасени 7000 дка широколистна гора, както и две сгради.

За денонощието на тел. 112 са получени осем сигнала за пожари. Горели са основно сухи треви и отпадъци. Спасени са още десетки декари гори и посеви, няколко сгради и една кола. Сериозни материални щети не са регистрирани. Няма и пострадали хора, предаде "Фокус".

От пожарната във Велико Търново апелираха да не се палят огньове на открито – в близост до гори и полета. Огън навън трябва да се пали само на разрешени за това места. Освен това хората не трябва да хвърлят неизгасени клечки в природата, както и да не изхвърлят цигари през прозорците на колите си.

Изпращайте снимки и информация на [email protected] по всяко време на денонощието!

Остават 2000 символа

Поради зачестилите напоследък злоупотреби в сайта, от сега нататък за да оставите анонимен коментар изискваме да се идентифицирате с Facebook или Google акаунт.

Натискайки на един от бутоните по-долу коментарът ви ще бъде публикуван анонимно под псевдонима който сте попълнили по-горе в полето "Твоето име". Никаква лична информация за вас няма да бъде съхранявана при нас или показвана на други потребители.

* Моля, използвайте кирилица! Не се толерират мнения с обидно или нецензурно съдържание, на верска или етническа основа, както и коментари написани само с главни букви!
Зареди още коментари

Календар - новини и събития

Виц на деня

За Великден ще ходите ли някъде?
- Моя е резервирал нощувки в Париж...
- Ние пък ще ходим във Велинград! Защо да бием толкова път за същите пари...?!

Харесай Дунавмост във Фейсбук

Нови коментари