"Спасиха" Богоявленския кръст и на Южния полюс

0
Старши лейтенант Станислав Стефанов извади кръста на Антарктида
Старши лейтенант Станислав Стефанов извади кръста на Антарктида Снимка: Nikola Vaptsarov Naval Academy - Bulgarian Maritime University / Facebook

Старши лейтенант Станислав Стефанов извади кръста на Антарктида

Ритуал по спасяване Богоявленския кръст бе извършен и на Южния полюс

Това съобщиха от Висшето военноморско училище (ВВМУ) „Н.Й.Вапцаров“ в своята фейсбук страница.

Старши лейтенант Станислав Стефанов, офицер по ремонт и поддръжка в сектор „Технически” на Научноизследователския кораб „Св. Св. Кирил и Методий“ (НИК 421), извади кръста на Антарктида.

По традиция на Богоявление се хвърля кръст в ледените води на река или друг водоем и младите мъже се впускат да го хванат. Мъжът, който улови кръста ще бъде здрав и щастлив през цялата година, припомнят от ВВМУ.

Стефанов е част от 32-рата българска експедиция до Антарктида. Корабът 421 застана на котва в Южния залив на о. Ливингстън пред Българската антарктическа база „Св. Климент Охридски“ в 07:00 ч. местно време на 4 януари.

Изпращайте снимки и информация на [email protected] по всяко време на денонощието!

Остават 2000 символа

Поради зачестилите напоследък злоупотреби в сайта, от сега нататък за да оставите анонимен коментар изискваме да се идентифицирате с Facebook или Google акаунт.

Натискайки на един от бутоните по-долу коментарът ви ще бъде публикуван анонимно под псевдонима който сте попълнили по-горе в полето "Твоето име". Никаква лична информация за вас няма да бъде съхранявана при нас или показвана на други потребители.

* Моля, използвайте кирилица! Не се толерират мнения с обидно или нецензурно съдържание, на верска или етническа основа, както и коментари написани само с главни букви!

Списък с коментари

  • 0
    2
    ...
    Богоявленският кръст е дървен, за да не потъва. Този очевадно е железен. Явно е хвърлен от НЕ духовно лице, неосветен, на камъните за радост на кумунясите, които дори не са вярващи! СРАМ!!!
  • -1
    1
    .Никола Петков
    Южният полюс се намира на около 3000 km, южно от Българската антарктическа станция "Св. Кл. Охридски" на о-в Ливингстън с координати 62°38′29″ ю. ш. 60°21′53″ з. д. ( https://bg.wikipedia.org/wiki/%D0%A1%D0%B2%D0%B5%D1%82%D0%B8_%D0%9A%D0%BB%D0%B8%D0%BC%D0%B5%D0%BD%D1%82_%D0%9E%D1%85%D1%80%D0%B8%D0%B4%D1%81%D0%BA%D0%B8_(%D0%B1%D0%B0%D0%B7%D0%B0) )
Зареди още коментари

Календар - новини и събития

Виц на деня

На пазара:
- Едно кило ягоди!
- Какви предпочитате, български или брани от българи?!

Харесай Дунавмост във Фейсбук

Нови коментари