Спасиха близо 50 мигранти до остров Лесбос

0
Мигрантите са спасени от гръцката гранична охрана
Мигрантите са спасени от гръцката гранична охрана Снимка: ЕПА / БГНЕС

Мигрантите са спасени от гръцката гранична охрана

Гръцката гранична охрана до остров Лесбос съобщи за успешна акция. Спасени са близо 50 мигранти, като сред тях има и деца.

Продължава бежанският натиск и по сухопътната граница с Турция.

Мигрантите са пътували с надуваема лодка, която е потънала, съобщи БНР.

Поради бързата реакция на гранична морска охрана са спасени 48 души, сред тях и деца. Лодката е отпътувала от турския бряг и въпреки сравнително силния вятър е достигнала до гръцки териториални води, след което плавателният съд е потънал. Мигрантите са подали сигнал за помощ, съобщава гръцката полиция, която разследва дали сред тях не са и трафикантите. Мигрантите са настанени в център за бежанци на остров Лесбос.

По официални данни от началото на годината търсещите убежище в Гърция мигранти са се увеличили с 65% в сравнение със същия период на миналата година.

Засилена е и бежанската вълна и по сухопътната граница с Турция, съобщава полицията от област Еврос. Там продължава изграждането на гранична ограда. Трафикантите в последно време използват река Марица, което е голям риск за пристигащите бежанци, предупреждават гръцките власти.

Изпращайте снимки и информация на [email protected] по всяко време на денонощието!

Остават 2000 символа

Поради зачестилите напоследък злоупотреби в сайта, от сега нататък за да оставите анонимен коментар изискваме да се идентифицирате с Facebook или Google акаунт.

Натискайки на един от бутоните по-долу коментарът ви ще бъде публикуван анонимно под псевдонима който сте попълнили по-горе в полето "Твоето име". Никаква лична информация за вас няма да бъде съхранявана при нас или показвана на други потребители.

* Моля, използвайте кирилица! Не се толерират мнения с обидно или нецензурно съдържание, на верска или етническа основа, както и коментари написани само с главни букви!
Зареди още коментари

Календар - новини и събития

Виц на деня

На пазара:
- Едно кило ягоди!
- Какви предпочитате, български или брани от българи?!

Харесай Дунавмост във Фейсбук

Нови коментари