Спад в броя новозаразени с Ковид в Русе, ръст на ваксинациите

0
Още шестима ученици се заразиха
Още шестима ученици се заразиха

Новите случаи за изминалото денонощие са 76, като сред тях има и шестима ученици

Запазва се положителната тенденция в Русенско от последните няколко дни за повече оздравели отколкото заболели от Covid-19, това сочат данните на Регионалната здравна инспекция.

Новите случаи за изминалото денонощие са 76, като сред тях има и шестима ученици. Най-много са заразените в община Русе – 57. По четирима заболели има във Ветово, Две могили и Иваново, трима в Бяла, двама в Ценово, както и по един в Борово и Сливо поле.

Оздравелите през вчерашния ден в региона са 129, а четири жени и един мъж с положителен тест за коронавирус са починали. Активните случаи са 1 795, като от началото на пандемията диагностицираните с коронавирус в Русенско станаха 20 686, а преболедувалите 17 599. Справка в Единния информационен портал показва, че областта се нарежда на 14-о място по заболеваемост в страната. През вчерашния ден няма област без нови случаи на Covid-19, като най-малко са регистрираните в Кърджали и Разград – по 30. На болнично лечение към момента в областта се намират 324 човека, като 58 от тях са в реанимация. Свободните легла са 79, от които интензивните са 8.

До момента в областта са извършени 86 545 имунизации, като повторна доза са получили 44 356 човека. През вчерашния ден 15 деца са били ваксинирани. Бустерна доза пък са получили общо 881 русенци.

Припомняме, че днес до 16.30 часа ваксини ще бъдат поставяни в Белодробната болница, както и в изнесен кабинет пред ДКЦ-2, които са снабдени с ваксините на „Пфайзер“, „Модерна“ и „Янсен“. В Тубдиспансера препаратите на „Пфайзер“ и „Янсен“. Същевременно „зеленият коридор“ в беленската болница ще бъде до 18.00 часа, а в „Практикер“ имунизации ще се правят до 15.00 часа. В Бяла също са осигурени от трите вида ваксини, а в пункта в „Практикер“ ще се прилагат ваксините на „Пфайзер“ и „Янсен“.

Подробности относно възможностите за ваксинация без предварително записване през уикенда и следващата седмица очаквайте по-късно през деня.

Изпращайте снимки и информация на [email protected] по всяко време на денонощието!

Календар - новини и събития

Виц на деня

Двама интернет маниаци си чатят:
- А бе, бро! Говори се, че имало живот извън мрежата.
- Дай линк...

Харесай Дунавмост във Фейсбук

Нови коментари