СOVID отделенията на русенските болници с грамоти от областния управител

0

Отличията бяха връчени от Синан Хебибов, като те се дават за овладяването на пандемията

Заместник областният управител на Русе Синан Хебибов се срещна с директорите на петте болници в региона, където се лекуват пациенти с коронавирусна инфекция. На място с управителите на лечебните заведения бе обсъдена натовареността на всяка от структурите, където се приемат болни от коронавирус. Медиците изказаха притеснения, че от четвъртата вълна насам ситуацията се усложнява и натовареността им става все по-голяма през последните няколко седмици. Припомняме, че днес бе отчетен и пореден пик от септември насам. Само за едно денонощие в региона заразените са 144. По последни данни хоспитализираните са 254, като 51 от тях са в реанимация. Свободните легла са 70, като 10 от тях са интензивните. Отделно други четири реанимационни легла са предвидени за деца до 18-годишна възраст. Към момента най-много пациенти, имащи нужда от интензивни грижи са настанени в Университетска болница „Медика – Русе“ – 39, като свободните легла там са едва две. В другата университетска болница „Канев“ пък се намират най-много пациенти в тежко състояние, но нямащи нужда все още от преминаване на командно дишане. Става дума за 93-ма човека. Всички болници са в готовност да увеличат капацитета си, ако натискът върху лечебните заведения се увеличи.

По повод Деня на българския лекар екипите на Специализираната болница за активно лечение на пневмофтизиатрични заболявания „Д-р Димитър Граматиков“ в Русе, УМБАЛ „Канев“ и „Медика“, Комплексния онкологичен център, както и многопрофилната болница в Бяла „Юлия Вревска“ бяха наградени с грамоти от областния управител Борислав Българинов. Отличията бяха връчени от Синан Хебибов, като те се дават за цялостен принос в овладяването на пандемията. 

Същевременно продължават проверките за спазване на въведените ограничения в страната. Само за последната седмица те са над 500.

Изпращайте снимки и информация на [email protected] по всяко време на денонощието!

Най-четени новини

Календар - новини и събития

Виц на деня

С ракия от дюли и декември става юли!

Харесай Дунавмост във Фейсбук