Социолог: Слави Трифонов спечели от активността в социалните мрежи

0
Социолозите не са дали втори резултат на партията на Трифонов на изборите именно защото не е отчетена активизация в социалните мрежи от последните дни
Социолозите не са дали втори резултат на партията на Трифонов на изборите именно защото не е отчетена активизация в социалните мрежи от последните дни Видео: bTV

Прогнозирахме, че БСП върви надолу, напомни социолигът

Партията на Слави Трифонов – „Има такъв народ“, спечели от активността си по време на кампанията в социалните мрежи. Това обяви в предаването „Лице в лице“ социологът от „Алфа рисърч“ Боряна Димитрова.

По думите ѝ социолозите не са дали втори резултат на партията на Трифонов на изборите именно защото не е отчетена активизация в социалните мрежи от последните дни.

8,8% от избирателите – близо 400 000, казват, че са променили решението или са взели решение за кого да гласуват по време на кампанията. Тези близо 400 000 избиратели са преди всичко млади хора, със средно образование от малки градове – профилът на избирателите на Слави Трифонов“, обясни Димитрова.

Тя напомни, че последните изследвания на „Алфа рисърч“ са показали, че БСП върви надолу. Имаше доста критики от страна на БСП към социолозите, цитираха изследване, че ще са първа политическа сила, допълни социологът.

Според Димитрова привържениците на ГЕРБ са били разочаровани от липсата на активно участие на партията в традиционните медии, където журналистът е посредник между избирателите и политиците.

Изпращайте снимки и информация на [email protected] по всяко време на денонощието!

Най-четени новини

Календар - новини и събития

Виц на деня

Детство прекарано в Перник се брои за военна служба!

Харесай Дунавмост във Фейсбук