Социолог: ГЕРБ няма как да не загубят

3
Протестът прави това, Борисов да не може да бъде министър-председател отново
Протестът прави това, Борисов да не може да бъде министър-председател отново Снимка: btvnovinite.bg

С Конституцията ГЕРБ не печелят време, а губят времето на хората, смята Петър Чолаков

Няма как Бойко Борисов и Румен Радев да се разберат кой да е следващият премиер. Радев не е опозиционен лидер. Той е на страната на Конституцията и законите, които управляващите очевидно нарушават.

Това заяви политологът Петър Чолаков. За „Тази сутрин“ по bTV той коментира предложенията на ГЕРБ за нова Конституция, продължаващите протести и напрежението между президентството и кабинета.

По думите му с Конституцията ГЕРБ не печелят време, а губят времето на хората. Според него не си заслужава предложенията да се коментират.

„Това е тотален нонсенс. (…) Не може на референдум да се подлагат фундаментални човешки права“, обясни той.

Чолаков беше категоричен, че моделите ГЕРБ и ДПС трябва да се сменят, защото се е оказало, че те са добре свързани. Политологът обясни, че отговорността за действията на полицията от 2 септември е изцяло на премиера Борисов.

"ГЕРБ губят в тази ситуация, а управляващите се опитват да спечелят време. ГЕРБ няма как да не загубят. Протестът прави това, Борисов да не може да бъде министър-председател отново", каза социологът Евелина Славкова.

Евелина Славкова смята, че в момента се наблюдава още по-яростен сблъсък между президентството и правителството. Според нея протестът навлиза в по-различна фаза заради ескалацията на напрежението и заради това, че летният сезон свършва и хората се връщат в София.

„Провокациите надминаха това, което българинът може да възприеме. По принцип сме репресивни, но не до такава степен“, коментира тя.

По думите ѝ дори симпатизанти на ГЕРБ са подкрепяли Румен Радев: „В момента, в който той започна да остро да провокира, тези хора започнаха да се отдръпват и одобрението му падна“.

Според нея ДПС са направили развръзката на ситуацията с Конституцията, след като са обявили, че няма да гласуват за свикване на Велико народно събрание.

Славкова е на мнение, че ГЕРБ губят в ситуацията с Конституцията.

Изпращайте снимки и информация на [email protected] по всяко време на денонощието!

Най-четени новини

Календар - новини и събития

Виц на деня

Служител на Български пощи с 40 години стаж залепи тапетите в къщи с език.

Харесай Дунавмост във Фейсбук

Нови коментари