Сотаджии спасиха заклещена котка на трафопост в Русе

6
За изминалото денонощие екипите на пожарната са имали 9 излизания по сигнали за произшествия и инциденти
За изминалото денонощие екипите на пожарната са имали 9 излизания по сигнали за произшествия и инциденти Снимка: Архив

За изминалото денонощие екипите на пожарната са имали 9 излизания по сигнали за произшествия и инциденти 

За времето от 12:19 до 13:05 часа екип от РСПБЗН - Две могили е реагирал на сигнал за голямо задимяване и пожар в района на „Мидата“ на главния път Русе – Бяла. При отиване там се е оказало, че пожар няма, а комбайни и трактори жънат в района.

В 14:08 часа екип от РСПБЗН - Сливо поле е пратен на сигнал за запалени бали слама в метален склад във ферма в кв. Сливица, като малко по-късно в помощ са изпратени още два екипа от Втора РСПБЗН - Русе. Огнеборците са установили, че в склада горят около 800 рула слама, вероятно от самозапалване. Предприети са необходимите действия за ликвидиране на инцидента и се извършва дежурство от екипи до пълното потушаване на пожара.

Между 14:30 и 15.25 часа екип от Сектор СОД - Русе е пратен на сигнал за заклещена котка на трафопост. Произшествието е било на адрес на улица "Плевен" до блок „Вела Благоева“ в Русе. Екипът е оказал съдействие на гражданите за спасяването на котка, като животното е било спасено и освободено.

В 15:10 часа един екип от Втора РСПБЗН е реагирал на обаждане за запалена суха трева в двор на къща в с. Голямо Враново. При пристигане на място пожарникарите заварват да горят сухи треви и храсти в близост до къщи. Произшествието е било ликвидирано без щети до 16:30 часа.

Между 15:19 и 17.05 часа един екип от РСПБЗН - Ветово и един екип от ССОД са били пратени на сигнал за запален масив с ечемик в с. Смирненски, зад сервиз в посока село Тетово. Масивът е загасен от огнеборците. Пожарът, предизвикан от техническа неизправност, е успял да засегне 2 дка от насажданията. Спасени са 28 дка с ечемик и 230 дка с пшеница.

За оказване на техническа помощ, за времето от 17:15 до 19.30 часа, екип от Сектор СОД - Русе е бил пратен на адрес на улица "Александровска" в Русе, където е отстранил опасно надвиснала ламарина от покрив. В 17:43 часа екип от Първа РСПБЗН е насочен към улица "Стефан Стамболов" в Русе, откъдето граждани са сигнализирали за запалено сухо дърво пред блок „Константин Миладинов“. На място е установено, че гори дънер на изсъхнало дърво, вероятно от хвърлена неизгасена цигара. Дървото е изгасено.

Между 19:50 и 21:25 часа екип от Втора РСПБЗН, екип от Първа РСПБЗН и още един на ССОД са пратени да гасят запален масив с пшеница в русенския кв. Образцов чифлик, в района на разклона за село Червена вода. При пристигане на място пожарникарите са заварили за гори масив на площ от около 25 декара. В гасенето се е включила земеделска техника на кооперация. Пожарът е започнал от сухи треви в близост до асфалтиран път и житен блок. При произшествието са унищожени 30 дка от насажденията, а 100 дка пшеница е спасена.

Последното излизане тази нощ е било за пожар в суха трева в местност край Ветово, където е изпратен един екип от районната служба в града. Огнеборците са потушили запалване в сухи треви и отпадъци в старо сметище. При инцидента не са нанесени щети.

Изпращайте снимки и информация на [email protected] по всяко време на денонощието!

Остават 2000 символа

Поради зачестилите напоследък злоупотреби в сайта, от сега нататък за да оставите анонимен коментар изискваме да се идентифицирате с Facebook или Google акаунт.

Натискайки на един от бутоните по-долу коментарът ви ще бъде публикуван анонимно под псевдонима който сте попълнили по-горе в полето "Твоето име". Никаква лична информация за вас няма да бъде съхранявана при нас или показвана на други потребители.

* Моля, използвайте кирилица! Не се толерират мнения с обидно или нецензурно съдържание, на верска или етническа основа, както и коментари написани само с главни букви!

Списък с коментари

  • 2
    3
    до 2
    Да не се изненадваш! В България често се кара по максимата: „Не знам какво казах, но важното е, че хората ме разбраха“.
  • 1
    2
    narod
    Променете си заглавието бъркате хората Сектор СОД (специализирани оперативни дейности ) няма нищо общо със "Сотаджиии"
  • 7
    1
    любител на котки и кучета
    Браво на спасителите!
Зареди още коментари

Календар - новини и събития

Виц на деня

- Скъпа, детето не ще да заспи.
Да му изпея ли песен?
- Първо опитай с добро!

Харесай Дунавмост във Фейсбук

Нови коментари