Соломон Паси: Сега е моментът да изпратим български пилот на Ф-16 на Луната

5
Ако сделката е успешна ще изградим доверие и ще ни бъдат предложени по-добри условия. Трудната стъпка е първата
Ако сделката е успешна ще изградим доверие и ще ни бъдат предложени по-добри условия. Трудната стъпка е първата

Нещата вървят към сключване на сделката за закупуване на американски изтребители. От нещо обаче ще трябва да има орязване. Много интересен е въпросът с тавана, даден от Конгреса. Това са вътрешноамерикански отношения между Конгреса и президента на САЩ. Конгресът определи таван на сделката и така показва, че те имат последната дума за оръжейната сделка.

Това заяви бившият министър на външните работи Соломон Паси в ефира на БТВ.

Той припомни, че четири министерства преговарят за новите изтребители.

„Цената може да бъде намалена, но сме на път да приемем оптимума. Ние купуваме за първи път оръжие от американците. Независимо, че от години, ние им продаваме колосално количество оръжие, те ни продават на дребно. Това е така, защото първата сделка е най-трудна. Ако сделката е успешна ще изградим доверие и ще ни бъдат предложени по-добри условия. Трудната стъпка е първата“, подчерта Паси.

„Посланикът на САЩ в България Ерик Рубин е изключителен. Благодарение на неговите усилие се финализира сделката за изтребителите. Новият посланик, който ще бъде изпратен в страната ни е млад. Тя е с кюрдски произход, но за тях това не е проблем. Америка е мултикултурна страна“, коментира дипломатът.

"И едно необичайно предложение, сега е моментът да се възползваме и да изпратим български пилот на Ф-16 на Луната с мисия на НАСА. Няма място за малки мечти“, предложи Соломон Паси.

„30 години България се развива по отношение на финансирането на партиите по германския модел. Сега изведнъж предлагат да се смени германския модел с американския. Сега 30 години ще експериментираме, за да приемем след това английския. Това е импулсивна реакция на вътрешнополитическия живот и е грешна“, подчерта Паси.

Изпращайте снимки и информация на [email protected] по всяко време на денонощието!

Календар - новини и събития

Виц на деня

Учителката:
- Иванчо, можеш ли да ми кажеш един нос на Черно море?
- Еми не.
- Браво! Шестица!

Харесай Дунавмост във Фейсбук

Нови коментари