Солени глоби за нощуване в колата и шофиране по джапанки в Гърция

0
Почивката може да се превърне в кошмар и с нарушения не само по пътя
Почивката може да се превърне в кошмар и с нарушения не само по пътя Видео: bTV

Дивото къмпингуване също е забранено, като глобите започват от 300 евро и стигат до затвор

От тази година в южната ни съседка има по-строги санкции за нарушения на пътя и на плажа. От bTV алармират за какво да внимават шофьорите.

За преминаване на червен светофар може да ви глобят 700 евро, рискувате и да ви свалят номерата на колата за 60 дни и отнемане на книжката за 20 дни.

Превишаването на максимално допустимата скорост може да ви струва 350 евро и 90 дни без книжка.

А нощуването на туристи в колата извън къмпингите се глобява с до 3000 евро. За шофиране с джапанки и чехли пък санкцията е 50 евро.

Без книжка може да останете и ако говорите по телефона и шофирате, също и глоба от 100 евро. Тютюнопушенето също може да ви донесе глоба, ако в колата има дете.

Почивката може да се превърне в кошмар и с нарушения не само по пътя - 300 евро е санкцията за отпадъци на плажа. Дивото къмпингуване също е забранено, като глобите започват от 300 евро и стигат до затвор.

Изпращайте снимки и информация на [email protected] по всяко време на денонощието!

Остават 2000 символа

Поради зачестилите напоследък злоупотреби в сайта, от сега нататък за да оставите анонимен коментар изискваме да се идентифицирате с Facebook или Google акаунт.

Натискайки на един от бутоните по-долу коментарът ви ще бъде публикуван анонимно под псевдонима който сте попълнили по-горе в полето "Твоето име". Никаква лична информация за вас няма да бъде съхранявана при нас или показвана на други потребители.

* Моля, използвайте кирилица! Не се толерират мнения с обидно или нецензурно съдържание, на верска или етническа основа, както и коментари написани само с главни букви!

Списък с коментари

  • 4
    3
    ...
    Бре! Нямат край това лято анти-пропагандните напъни на някои медии. Дотук разбрах, че BTV са бухалката на мутрите от бетономорието и на такива фалшиви статии се разчита да върнат туристите тръгнали към море с кристална вода, добро обслужване и качествена храна (да, гърците са направо фанатични по отношение на естествената и качествена храна). Връщайте се хора! Тука в лайняната вода, с персонал, дето ще ви овика, че не сте доволни от боклуците с които ви хранят, но за които ви искат пари, като за френско гурме, тука е най-добре.
  • 4
    2
    аха
    киселко гроздето а?
  • 0
    1
    Ванко
    Айде всички към гръцко с доматите и палатките!! На ви свобода! .,....а и мноооого ефтино нали?!
Зареди още коментари

Календар - новини и събития

Виц на деня

За Великден ще ходите ли някъде?
- Моя е резервирал нощувки в Париж...
- Ние пък ще ходим във Велинград! Защо да бием толкова път за същите пари...?!

Харесай Дунавмост във Фейсбук

Нови коментари