Солени глоби за двама младежи, пребили русенец на спирка

0
Солени глоби за двама младежи, пребили русенец на спирка

Русенският районен съд осъди на по 1000 лева глоба двама младежи, обвинени в едро хулиганство, пише "Топ новини". На 20 август миналата година те пребили непознат за тях мъж. И двамата са неосъждани.

На споменатата дата те и още един техен познат се срещнали в центъра на Русе и се напили. Докато се разхождали след запоя, около 19.30 часа пред хотел „Дунав” били спрени за проверка от патрулиращ полицай, който им снел данните. След това се отправили към спирка „Оборище”, където започнали да викат, псуват и удрят по стъклата на павилиона за вестници и цигари, който се намира в спирконавеса.

Заради поведението им, гражданин, изчакващ автобус, им направил забележка, след която те се нахвърлили върху него с юмруци в лицето и тялото, започнали и да го ритат. Побоят продължил и след като човекът паднал на земята. Като видяла накъде отиват нещата, продавачката в павилиона излязла и призовала подсъдимите да спрат да бият жертвата си.

Те наистина го направили, но само защото в този момент на спирката спряла кола, в която тримата побойници се качили. Жената записала номера на автомобила, помогнала на пострадалия да се изправи и се обадила на тел. 112.

Заедно с екипа на Спешна помощ пристигнала и патрулка, в която се оказал полицаят, направил проверката на самоличността на пияните в центъра на Русе. По описанието им той се досетил, че става дума за същите хора и използвайки снетата им самоличност и номера на автомобила, органите на реда бързо ги открили.

На подсъдимата скамейка застанали само двама от тях. Те направили пълни самопризнания и делото било гледано по бързата процедура. Младежите били освободени от наказателна отговорност, която съдът заменил с административна и ги глобил с по 1000 лева.

Присъдата не е окончателна и може да бъде обжалвана и протестирана пред Русенския окръжен съд.

Източник: Топ новини
Изпращайте снимки и информация на [email protected] по всяко време на денонощието!

Календар - новини и събития

Виц на деня

Навън е такова време, че излизаш по тениска, срещаш някой с пуловер и се чудиш: кой от вас е идиот!?

Харесай Дунавмост във Фейсбук

Нови коментари