Солени глоби за 10 политически партии

0
Изборите отминаха, но агитационни плакати все още могат да бъдат видени
Изборите отминаха, но агитационни плакати все още могат да бъдат видени Видео: БНТ

10 политически партии ще бъдат глобени, заради несвалени агитационни предизборни материали.

Те имаха седем дневен срок да направят това, пише БНТ.

Рекорден брой нарушения са установени в районите “Подуяне”, “Триадица” и “Слатина”.

Изборите отминаха, но агитационни плакати все още могат да бъдат видени по столичните улици. С промените в Изборния кодекс периодът за свалянето им беше променен от три на седем дни, но някои от политическите партии не успяха да изпълнят правилата, които сами гласуваха.

Нашата проверка показа, че 10 политически партии са в графата нарушители. Нарушенията варират от няколко плакати до няколкостотин такива”, обясни Иво Пенев, началник сектор “Контрол на рекламната дейност” в Столичния инспекторат.

Проверени са всички 24 столични района, съставени са 67 констативни протокола, установяващи наличието на 1800 несвалени плакати. Една трета от всички материали нарушители са в район “Подуяне”, следват районите “Триадица” и “Слатина”.
В Столичния инспекторат имат и класация на “отличниците”.

БСП има най-много несвалени плакати, 500 и повече ще излязат накрая. Реформаторският блок са веднага след тях, ВМРО също. Класацията ни е до политически партии, които имат няколко плаката”, заяви Иво Пенев.

Партиите нарушители ще бъдат глобени между 1000 и 5000 лева, като точната сума ще бъде определена на база на издадените актове. Пред нашата камера Иво Пенев призова партийните активисти и симпатизанти да свалят плакатите като подчерта, че това ще повлияе благоприятно върху размера на глобата.

Източник: БНТ
Изпращайте снимки и информация на [email protected] по всяко време на денонощието!

Календар - новини и събития

Виц на деня

Навън е такова време, че излизаш по тениска, срещаш някой с пуловер и се чудиш: кой от вас е идиот!?

Харесай Дунавмост във Фейсбук

Нови коментари