София е избрана за Европейска столица на спорта за 2018 г.

0
София беше избрана за Европейска столица на спорта за 2018 година.
София беше избрана за Европейска столица на спорта за 2018 година.

София беше избрана за Европейска столица на спорта за 2018 година. Това решение е взела на свое заседание оценителната комисия на ACES Europe, съобщават от Столична община.

В писмото си до кмета на София Йорданка Фандъкова Джан Франческо Лупатели, президентът на ACES Europe, казва, че София е започнала да развива спортни политики с добри съоръжения, програма и активности. Градът е добър пример за спорт за всички, като инструмент за подобряване на здравословния начин на живот, интеграцията, образованието, които са едни от основните цели на инициативата.

"От сега нататък Вашият град е приет в семейство на ACES Europe", се казва още в писмото на президента на организацията Джан Франческо Лупатели.

София и Марсилия бяха допуснати до финала на състезанието, а през миналата седмица оценителната комисия посети българската столица, за да се запознае с условията и възможностите за спорт, както и с програмата за развитие на спорта в София. Българската столица се включи в състезанието в последния момент. Според чл. 22 от Общите правила на организацията финалистите с близък резултат получават титлата в две последователни години.

Кандидатурата на София беше подкрепена и от много олимпийски и световни шампиони на България.

Източник: БТА
Изпращайте снимки и информация на [email protected] по всяко време на денонощието!

Календар - новини и събития

Виц на деня

Най-висша форма на препоръка в България: "Кажи, че аз те пращам"!

Харесай Дунавмост във Фейсбук

Нови коментари